29.2.12

Inboxin tyhjennystä

Olisi niin ihanaa nauttia iltapäivästä rentouttavien harrastusten parissa. Esim. Warmachine-pelin figuureja kootessa, tai elokuvia katsellen (Katsokaa Tinker Tailor Soldier Spy). Valitettavasti maailmalta vyöryy jälleen niin paljon uutisia, että joudun tekemään pikakoosteen laariinin sataneista vinkeistä.

Aloitetaan hauskasta päästä. Yhdysvaltojen kulttuurisota jatkuu. Perinteinen sarjakuva Archie päivittyy moderniin aikakauteen. Eräs sarjakuvan hahmoista meni naimisiin samaa sukupuolta olevan kanssa. Sekös nostatti joidenkin konservatiivien kukkahatut kattoon asti. One Million Moms järjestö järjestää boikotin Toys 'R Us liikkeiden kohdalla. Ja miksipäs ei, sillä sarjakuva altistaa lapsia todelliselle ilmiölle yhteiskunnassa. Se on vaarallista.

Samalla teemalla Pietari taistelee todellisuutta vastaan. Kaupunki äänesti voimaan lain, jossa homoseksuaalisuudesta kertominen alle 18-vuotiaille on laitonta aktiviteettia. Näin homopropaganda pyritään pitämään kaapissa. Epämääräisen lain soveltaminen onkin jännä paikka. Ehkä tämän vuoden aikana näemme miten viranomaiset nostavat syytteitä julkisella paikalla suutelemisesta. Pietarin viranomaiset ovatkin laittamassa lakia malliksi koko Venäjän federaatiolle. Joten Venäjä on askeleen lähempänä Irania.

Tamperelainen uutisoi eheyttämisestä Nääsvillessä. Johon Seta vastasi.

Hyviä uutisia Boulderin kaupungista. Coloradolainen selvänäkijä erehtyi huijaamaan asiakkaitaan. Hyvä uutinen on se, että tällä kertaa selvänäkijä sai syyteet ja tuomion. Nancy Marks ilmoitti asiakkailleen, että hän tarvitsi heidän käteisensä ja pankkikorttitiedot pahojen karmojen karkottamiseen. Marks sai kerättyä peräti 300´000 dollarin verran karmakarkotusta. Kuitenkin palkinnoksi tuli viisi vuotta linnaa.

Näyte väitöstilaisuudesta jossa olisin halunnut olla paikalla. Kuten varmasti moni muukin skeptikko olisi halunnut olla.

Kristillinen Dance+Party -messu aiheutti kuulemma raivoa uskovaisten parissa. Tapahtuma oli mielestäni erittäin huolestuttava. Se houkuttelee nuoria kirkkoihin ja tuo Sanan epäsuorasti lähelle ihmisiä. Ja jopa pappi nähdään lähestyttävänä ihmisenä. Huolestuttavaa. Ei kuitenkaan niin huolestuttavaa kuin tämä video, jossa nuorille lauletaan ajankohtaisen biisin kautta.Melkein yhtä hyvä kuin alkuperäinen. Varoitus: Sisältää Ron Jeremyä.

Loppuun Tippitapituksen video, jossa on asiaa Tapio Puolimatkan luennosta. Tarkista miehen muutkin videot.

11 comments:

Sähis said...

Voi elämä mikä väitös tilaisuudessa.

Mitä on liikkunut päässä on, kun nähty tarpeelliseksi testata koehenkilön mahdollisesti radioaaltojen aiheuttamia reaktioita kädessä ennalta määritellyssä asennossa, kun koehenkilö on kävelemään polkua ja kokeen sokkouden varmistukseksi koehenkilö on kulkenut "kävellen, vedettävässä vaunussa, liikkuvassa autossa ja seisten liikuteltavan heijastimen edessä".

Tämän lisäksi tulkitaan 28/85 reaktiotulos positiiviseksi. Lisäksi tiivistelmässä mainitaan kokeisiin alunperin osallistuneen 140 koehenkilöä, mutta kaiketi niiden mainitsemattomien 55 puuttuvan tulokset lienee hukkuneen kaikessa positiivisuudessaan massaan.

Auttakaa nyt joku. Missaanko jotain todella oleellista vai onko tuo niin tyhmää kuin miltä se kuulostaa?

tyy said...

Tippitapitus on uusi tuttavuus, hyvältä näyttää.

Kiitos linkistä!

Anonymous said...

Warmachine ole niin hyvä peli, koska uusin aalto on aina OP. Lisäksi metallifiguureista muoviin siirtyminen on saatanasta.

Paholaisen Asianajaja said...

Olen pelannut Warmachinea yhden keskeneräisen koepelin. Mekaniikki kiitettävän yksinkertainen, kunhan alkaa muistamaan kaikki säännöt. Se että pelikentällä riittä pieni määrä figuja ja niiden ulkonäkö herättivät kiinnostuksen. Olen mecha- ja steampunk-fani.

nomadpainter said...

Siistii et Paholaisen Asianajaja on figuttaja. Hieno postaus ja mahtava blogi!

Anonymous said...

Tulin juuri tuolta väitöstilaisuudesta. Yleisössä ollut biofysiikan professori aikoi esittää väitöskirjatyön hylkäämistä. Vastaväittäjä oli selvästi skoutattu etukäteen. Kyseinen venäläinen professori ilmoitti väitöksen alkupuolella olevansa herkkä sähkömagneettisille kentille. Hän keskittyi lähinnä helppojen kysymysten tekemiseen ja tarvittaessa vastaili niihin myös itse. Kertoipa myös anekdoottina jonkun venäläisen naisen voineen huonosti, kun hänet suljettiin pitkäksi ajaksi häiriöeristettyyn koppiin, johon eivät luonnon omat sähkökentät ulottuneet.

Lopussa yleisökysymysten aikana vastaväittäjä puolusti voimakkaasti väittelijää aiemmin mainitun biofysiikan proffan sekä kahden tietoliikennepuolen proffan kysymyksiä vastaan.

Tietoliikennepuolen proffa mm. mainitsi ideomotorisen efektin ja biofysiikan professori kysyi kuinka lihasten liikkeeseen tarvittavien solun sisällä olevien kV/m luokan kenttien synnyttäminen onnistui radiotaajuisilla kentillä, joiden voimakkuus on luokkaa mV/m. Toinen tietoliikennepuolen proffa kyseli, voisiko mitattu rf-kentän muutos johtua käsien aiheuttamasta antennin liikkumisesta, eikä päinvastoin. Näihin ei saatu tyydyttäviä vastauksia. Lopuksi kustos lopetti vastaväittäjän ja biofysiikan proffan välisen väittelyn, minkä biofysiikan proffa aikoi merkitä hylkäysesitykseen. Melkoinen show oli siis kyseessä.

Anonymous said...

Ups, tuli hieman virheellisesti ilmaistua asia edellisessä viestissä. Vastaväittäjä puolusti väittelijää vain biofysiikan professorin kysymyksiä vastaan.

Anonymous said...

Jos steampunk ynnä pieni figumäärä kiinnostavat, on myös Malifaux tutustumisen arvoinen vaihtoehto. Mechoja tosin on vähänlaisesti.

Ja onhan se warmachnekin hyvä peli, pitää vain tiedostaa kuinka ison palasen haukkaa, figujen väliset synergiat kun ovat usein kutun juju.

Sähis said...

juu idiomotoriikka itsellänikin pyörii tuon väitöksen todennäköisimpien selitysten huipulla. Jos he olisivat lyöneet noille koehenkilöille vielä taikavarvut käsiin olisi ne varvut seurannee aivan varmasti niitä vaunuja ja muita aaltojen lähettäjiä.

Sähköhuuhaa-allergikko said...

Tuota taikavarpuväitöstä on ruodittu myös Tiina Raevaaran blogissa ja sen kommenteissa:

http://suomenkuvalehti.fi/blogit/tarinoita-tieteesta/eras-juuri-valmistunut-vaitoskirjatyo

Sähis said...

Sähköhuuhaa-allergikko:
olipas hauska linkki. Oikein raikkaita argumentteja muun muassa siitä kuinka skeptikot ovat nykyajan inkvisitio. :)

Kyseinen väitös ei ole ensimmäinen aivopieru Oulun yliopistolta edes lähimenneisyydessä. Tälläisen menon jatkuessa sukeltaa laitoksen arvostus aika vauhtia. Siltä osin surullista.