11.7.12

Pyramidit päreiksi

Uskontonsa vakavasti ottavat miehet ovat olleet liikenteessä Timbuktussa. Islamin nimessä muinaiskohteita tuhonneet miehet näkevät vain epäjumalien palvontakohteita, eikä mitään säilyttämisen arvoista. Uskonnollinen pluralismi (tuo ainoiden oikeiden totuuksien vihollinen) ei sovi kaikkien ajattelevien ihmisten pääkoppaan, joten ratkaisuna on epäsopivien ajatusten räjäyttäminen pirstaleiksi. Mikäs siinä, jos tilalle tulee moderni hieno rakennus. Talibani pamautteli korvaamattoman hienot Buddha -patsaat Afganistanissa joitain vuosia sitten. Olihan niihin kertynyt pölyä, ja eihän sinne asti mikään turistibussi kulkenut, joten menetys ei lopulta ollut mitenkään merkittävä.

Noh, vastaavat epäjumalanpalvontaa pelkäävät ajatukset ovat pinnalle Egyptissä. Daily Mail kertoi radikaaleista ajatuksista viime jouluna. Tuoreempien alustavien huhujen mukaan maan vaaleissa valtaa saaneet islamistit valmistelevat maan uskonnollista puhdistusta. Yksi keino olisi päästä eroon pakanallisista muistomerkeistä. Nykyisen teknologian avulla se jopa onnistuisi. Oikeistolainen FrontPage Magazine on kääntänyt englannin kielelle joitakin muslimioppineiden vaatimuksia. Tavoitteena ei ole sen vähempää kuin tuhota pyramidit.

Jos huhut osoittautuvat todeksi, niin Egyptillä on edessään jännät paikat. Jännät siis arkitehtuurisessa mielessä. Mitä he aikovat rakentaa pyramidien tilalle? Urheilukenttiä, parkkihalleja, golf-kenttiä tai ehkäpä joku teemapuisto. Toivottavasti kyseessä on kuitenkin alustava uutisankka, kuten huhtikuussa ilmestynyt uutinen nekrofilia- lakiehdotuksesta.

7 comments:

MrrKAT said...

Ainakaan tuo Timbuktun muinaisjäännösten romutus ei valitettavasti näytä olevan uutisankka, kun livenä on jo tv:ssä näytetty sitä romutusta.

Kesän uutisankkoja:
-Enkeli-Elisa (mahdollisesti)
-klooridioksiini-päästö Stora Enson tehtaalta.(Yli 15 mediaa toisti dioksiini-virheen, kun piti olla klooridioksidi-vuoto, jonka vain paikallinen Etelä-Saimaa osasi oikein ilmoittaa)

Anonymous said...

Tuo olisi erittäin ikävää. Ne ovat sentään säilyneet jo tuhansia vuosia (ja ainoina säilyneet Antiikin seitsemästä ihmeestä), ovat kulttuurillisesti ja historiallisesti merkittäviä ja sanoisinpa niiden olevan osa koko ihmiskunnan kulttuuriperintöä. Onpahan vielä sanottu, että ne tulevat luultavasti säilymään paljon pidempään kuin mitkään muut ihmiskunnan maanpäälliset monumentit.

kookoo said...

Koskas Skepsis Ry ottaa äärioikeiston propagandan kohteekseen?

Ja sitten asiaan, jostain syystä pluralismi ja moninaisuus ei sovi monellekaan ääripäälle. Nämä (absoluuttista) kulttuurirelativismia vastustavat eivät taida tietää edes, mitä heitä odottaisi absoluuttisessa "kulttuuriabsolutismissa".

Mutta joo, pitää mielestäni kuitenkin muistaa, että jotkut tahot elävät siitä, että saavat aikaan kinaa. He voimistuvat, kasvavat ja elävät siitä ja yrittävät kaikin keinoin saada sitä aikaiseksi. Samat tahot unohtavat miten helppoa on saada aikaiseksi tappelu verrattuna sopuun...

Olisi mielenkiintoista tietää, että mitenkä pitkä sota äärioikeistolaisille ja ääri-islamisteille riittäisi? Paitsi, että heidän mielestään on aina sota käynnissä, niin olisiko viimeiseen mieheen asti? 1000 vuotta?

RH said...

Pyramidithan on vain hautoja! Toki niissäkin on senaikaisen uskonnon merkkejä, mutta tokkopa egyptiläiset enää pitää Amonia pääjehunaan. Tuolla perusteella hävitettävää maailmassa riittää, muslimeille nimittäin.

Tomi said...

Daily mail ja muut thacherilaiset konservatiivit ovat vähintään yhtä fanaattista porukkaa kuin islamistit. Heidän "uutisointiin" en luota pätkääkään.

Anonymous said...

kookoo lienee oikeilla jäljillä. Muinaisjäännösten romutusta tuskin tehtäisiin, ellei se herättäisi kovaa vastustusta. Pelkkää vittuilua muille, siis.

Tällaiset tapaukset osoittavat, kuinka itsekkäitä kusipäitä fanaatikot ovat. Varsinkin jos kyse ei ole siitä, että tuhoamisia käytettäisiin neuvotteluvalttina (eli kiristykseen).

Skiriki said...

Jos jutun lähteenä on Daily Fail ja siinä sanotaan, että taivas on sininen, vesi märkää ja tuli polttaa, niin testaisin nuo asiat ennenkuin uskoisin...