22.7.12

Yle esittelee Bemeriä

Urheilijoiden mikroverenkierron tärkeys ja kuona-aineiden poiston lisäämisestä puhuu Bemer Finlandin aluejohtaja Nils Kämpe. Hän selittää Ylen Sisu - Kohti Lontoota ohjelmassa magneettisignaalin olennaisista hyödyistä urheilijoiden treenien aikana. Hoitomuodosta ja lääkennällisestä hoidosta puhuva Kämpe on selvästikin perillä siitä mistä puhuu. Hän mainitsee Bemerin olevan jopa "tutkituin tämmönen fysikaalinen terapiamuoto." Lääketieteellisiä tutkimuksia on 46, ja tänä vuonna vielä kahdeksen lisää. Mikä onkin varmasti totta, mutta PubMediin asti on päässyt viisi tutkimusta.

Pätkä alkaa 14 minuutin kohdalla ohjelmassa. Katseltavissa Areenassa 21.8.2012 asti.

Olympiakomitean yhteistyökumppani Bemer tarjoaa siis verisuoniterapiaa matalaenergisellä signaalilla. Happi ja ravinteet virtaavat paremmin perille urheilijoiden kehoissa, kun Kämpe esittelee laitteen toimintaa.

Toivotan tsemppiä suomalaisilla urheilijoille olympialaisissa!

15 comments:

Anonymous said...

Toisaalta psykologian vaikutus huippu-urheilussa on usein ratkaisevan tärkeää. Missä menee se treenausmetodien soveliaisuuden raja, jonka maajoukkuetason urheilijoiden ei tule ylittää? Onnensukkia sun muita kun riittää. Tietenkin tässä nimenomaisen tapauksen kanssa suorastaan löyhkää rahastus.

Anonymous said...

Eräs fysioterapia-alalla toimiva tuttavani on valitettavasti työnantajansa vaikutuksesta ryhtynyt myös Bemeriä käyttämään. Löytyisikö Paholaiselta tai lukijoilta linkkiä selvään kriittisen tarkastelun kestävään debunkkaukseen?

Sellaiselle olisi selkeästi tilausta, kun kaikkien sisäinen skeptikko ei Bemeristä älähdä.

Sanna said...

Suomen Antidoping-toimikunta pitäisi pyytää tutkimaan, onko kyseessä kenties kiellettäväksi menetelmäksi luokiteltava suorituskyvyn keinotekoinen lisääminen! Onhan se epistä, jos suomalaiset voittaa kaiken Bemerin avulla.

Sähis said...

ano: edellisessä Bemer postauksessa ja sen kommenteissa hieman enemmän Bemerin pureksintaa alkupalaksi.

Anonymous said...

Sähis, no eipä sielläkään (olisit muuten voinut linkin laittaa kun itse näemmä ahkerasti ks. postiin kommentoit) ollut varsinaista kriittisen tarkastelun kestävää debunkkausta. Lähinnä maallikkojen mielipiteitä heiteltiin toisiaan vastaan.

Debunkkauksella tarkoitin siis lähinnä sitä, että joku osoittaisi perustellen ja mielellään hyviä lähteitä käyttäen sen miten joko a) Bemer ei toimi kuten luvataan tai b) Bemer ei voi toimia kuten luvataan.

Se, että nimimerkki netissä sanoo Bemerin olevan humpuukia on aivan yhtä vahva (tai heikko ;) todiste kuin Bemerin myyntiedustajan kaunopuheet sen verrattomasta tehosta. :)

Sähis said...

höpsis pöpsis. Bemerin mainospuheissa on vain esitetty miten se muka toimii. Esittämääsi kohtaan a) tulisi Bemerin edustajien esittää todisteet, että se todistetusti toimii. Sen jälkeen voi vasta olettaa, että toisin väittävien pitää osoittaa nuo todisteet vääriksi. Ei kaikkiin huijauksiin pidä uskoa siihen asti, kunnes ne todistetaan vääriksi, päinvastoin.

Kovasti yritin siinä edellisessä ketjussa selvitellä sitä mekanismia millä laite toimii. Sillä seudulla en välttämättä ole aivan maallikko. Fysiologisella puolella ongelmana mahdollisen välitysmekanismin puute. Eli ihossa ja verenkierrossa ei oikein ole mitään mikä magnetismia säilyttäisi, välittäisi eteenpäin tai edes reagoisi halutulla tavalla. Tätäkin on vaikea todistella negatiivisesti ihan kuin sitä väitettä että nokian metsikössä asuisi rölli.

Sähkömagnetismin pelossa käytettiin pohjois-amerikassa järkyttävät summat hukkaan haittavaikutuksia etsittäessä 1980-2000 välisenä aikana. Ei löytynyt havaittavia haittavaikutuksia, eikä hyötyjä.

Magneettiterapioiden yleiseen debunkkaamisen metsästykseen et ilmeisesti viitsinyt käyttää minuuttia enempää, jos et mitään löytänyt. Tästä voit aloittaa:
http://www.randi.org/site/index.php/swift-blog/910-ow-to-debunk-biomagnet-therapy-in-less-than-a-minute.html
mukana linkkejä julkaistuihin tutkimuksiin.

Anonymous said...

Täältä löytyy ihan perustietoa:

http://www.stuk.fi/julkaisut_maaraykset/fi_FI/katsaukset/_files/12222632510030893/default/ionisoimaton_sateily.pdf

Täällä myös hyviä taulukoita:

http://www.stuk.fi/julkaisut_maaraykset/kirjasarja/fi_FI/kirjasarja6/_files/12222632510021208/default/6_9.pdf

Sivulla 384 on etäisyyden vaikutus eri magneettivuon tiheyksiiin.

Kannattaa myös tutkia näiden sähköyliherkkien nettisivuja. Sieltäkin löytyy runsaasti tieteellisiä tutkimuksia että, Bemerin kaltainen säteily aiheuttaa syöpää ja muita tauteja.

Anonymous said...

Pöpsis, et nyt Sähis aivan ymmärtänyt mitä ajoin takaa.

Ei sinun minua tarvitse vakuuttaa siitä, että en pidätä hengitystäni Bemerin tehoa odotellessa. Skeptikko kun olen, niin haluan vähintään Cochrane-katsauksen tasoisen viitteen sen toimivuudesta, ennen kuin otan omalle vastaanotolleni.

Mutta jos joku henkilö jo käyttää laitetta ja on varovaisen myönteinen sen tehoon, niin ei siinä tapauksessa riitä sanoa että "todistustaakka on sinulla" vaan nimenomaan kaivattaisiin niitä todisteita jotta plasebohoidon käyttö loppuisi anekdooteista huolimatta.

Riippumatta siitä minkälainen hassu hattu itse kullakin on päässä, niin täällä me olemme kaikki vain nimimerkkejä netissä. Eikä jonkun blogin kommenttiketju nyt muutenkaan ole sieltä kaikkein parhaasta päästä luotettavia tieteellisiä lähdeviitteitä. ;)

Anonymous said...

Mitä siis ajoin takaa debunkkauksen perään kysellessäni, olisi joku tutkimus tai edes hyvin kirjoitettu blogipostaus jossa käytäisiin läpi väitteet Bemerin toiminnasta ja selväsanaisesti ammuttaisiin ne yksitellen alas, lähdeviitteiden kera.

Miksen sitten itse kirjoita sellaista? No koska a) minulla ei ole blogia ja b) asia ei lopultakaan ole niin omakohtaisen tärkeä, että ryhtyisin sen vaatimaa selvitystyötä tekemään.

Mikäli tällainen ensimmäisessä kappaleessa kuvailemani teksti jostain löytyisi, niin mielelläni sitä magneettiterapiasta kiinnostuneille kollegoilleni terveydenhuollossa jakaisin.

Sähis said...

Ano: Ok, luin ehkä rivien välistä väärin. Ymmärrän ja arvostan tarkoitusperiäsi, ja jaan ne samaten kuin syysi, ettei riitä aika sen tuottamiseen.

Kenties voisimme jakaa tuota taakkaa täällä palstalla? PA interested? Pitäisi varmaan kerätä pääväittämät ja lähteä omilla tahoilla selvittämään missä vuotaa.

Anonymous said...

Hyvä juttu näissä tämän päivän hölympölylaitteissa (jos nyt jotakin positiivista on pakko keksiä) on juuri se etteivät ne tee mitään. Jos tämä bemer-laite olisi esitelty viime vuosisadan alussa, olisi se varmasti ollut vähintäänkin radioaktiivinen!

Anonymous said...

Mitenkäs kun tuossa Bemer-hoidossa maataan maton päällä, niin eikö vaikutus jää paikalliseksi? Vai läpäiseekö Bemer-maton magneettisuus koko kehon? Vai kääntyykö hoidettava toisinpäin puolivälissä hoitoa? Silloinkin kehon "sivustat" jää hoitamatta.

Vai onko tässä jokin jekku, että kun yhdessä kohtaa "verisuonet vilkastuu", se inspiroi kehon muitakin hiusverisuonia parempaan tulokseen?

Anonymous said...

Ainoa vaikutus,eli pintaverenkierron vilkastuminen, perustuu ainoastaan hiostavasta materiaalista valmistettuun mattoon.

Anonymous said...

"Ei sinun minua tarvitse vakuuttaa siitä, että en pidätä hengitystäni Bemerin tehoa odotellessa. Skeptikko kun olen, niin haluan vähintään Cochrane-katsauksen tasoisen viitteen sen toimivuudesta, ennen kuin otan omalle vastaanotolleni."

Minäkin haluaisin nähdä kattavan debunkkauksen tästä, koska tiedän että laite on huuhaata. Vaikeaahan debunkkaus kuitenkin on, koska missään ei kerrota miten laite toimii tai mitä se tarkalleen ottaen tekee. Se, että se on "mikroverenkiertoa" tai "sähkömagneettinen" ei vielä anna tarpeeksi osviittaa siihen *mitä* pitäisi debunkata. Magneettiterapiahuuhaata on debunkattu aikojen alusta asti, pitäisi riittää niihin perehtyminen.

Anonymous said...

"verenkierrossa ei oikein ole mitään mikä magnetismia säilyttäisi, välittäisi eteenpäin tai edes reagoisi halutulla tavalla"

Esimerkiksi haitalliset kentät, joita voi tulla esim kännyköistä, tietokoneista ym aiheuttavat herkille ihmisille erilaisia oireita kuten särkyjä. En todellakaan tiedä mikä sitä säilyttää, kun huono olo voi jatkua tunteja tai olla havaittavissa vielä seuraavana päivänä kunnollisen altistumisen jälkeen. Hyvillä ja haitallisilla kentillä on selvästkin ihmisiin vaikutuksensa, joiden aikaansaannos ei mene heti ohi, kun altistus lakkaa.

Käsittääkseni magneettihoidot vaikuttavat kehoon myös nesteiden välityksellä. Veteen ja vereen sillä on vaikutusta. Tarkemmin sanoen hiukkasten ja atomien sähköiseen potentiaaliin. Raudan, vedyn ja hapen molekyyleille tapahtuu magnettinen polarisoituminen, jonka seurauksena ne asettautuvat "eri tavalla". Silloin vesi ja veri kulkeutuvat paremmin eri osiin kehossa ja tällä on oma hoitava merkityksensä, jos ajatellaan esimerkiksi ravinteiden imeytymistä ja solujen uusiutumista. Käsittelyn vaikutus, mikä hoidon aikana syntyy, säilyy aikansa. Esimerkiksi magneettikentällä käsiteltyä vettä käytetään kasvien hoidossa. Ne kasvavat nopeammin, koska vesi ja sen mukana ravinteet imeytyvät tehokkaammin kasviin.Siksi kai ihmisetkin käsittelevät juomavettä magneeteilla tai magneettihoitolaitteilla. En tiedä missä määrin tämä koskee Bemer laitetta, koska kentän voimakkuus on siinä kutenkin niin heikko.