5.8.09

Koraani, vakava asia

Pakistanissa otetaan uskonto huomattavasti vakavammin kuin maallistuneessa Euroopassa. Punjabin kylässä käytiin kristittyjen kimppuun. Kaikki tapahtui viime lauantaina. Riehuva väkijoukko sytytti palaamaan kristityn lähiön kaikki 40 taloa. Roviolla poltettiin, tai muuten vaan ammuttiin, kuusi ihmistä. Mukana meni 7 vuotias lapsi. Asialla oli parisen sataa muslimia.

Väkijoukon sai liikkeelle tuo kaikista väkevin ärsyke; huhu.

Huhun mukaan eräässä kristittyjen häätilaisuudessa oli häpäisty Koraani. Aika outo hääseremonia, tiedän. Puskaradion puheiden mukaan tämä karmaiseva rikos tehtiin kylässä, joka on yli kahden mailin päässä hyökkäyksen kohteeksi joutuneesta kylästä.

Provinssin valvojat eivät kuitenkaan löytäneet mitään todisteita kidutetusta Koraanista. Teurastuksen jälkipyykkinä on sentään pidätetty n. 200 henkeä.

Ensinnäkin, jos on valmis polttamaan vieraiden ihmisten koteja, niin kannattaa vähintään varmistaa oikean talon olevan rynnäkön kohde. Toiseksi, jos on valmis tappamaan toisia ihmisiä oman uskonnon tähden, niin kannattaisi vähintään varmistaa, että kohteena on syyllinen ihminen. Kolmanneksi, jos on valmis tekemään kauheuksia oman uskonnollisen esineen suojelemiseksi, niin kannattaa ottaa selvää onko esinettä oikeasti edes häpäisty.

Henkilökohtaisesti näen, että sananvapaus ja ilmaisunvapaus ovat juuri ja juuri pykälän arvokkaampia asioita kuin ihmisten oikeus olla loukkaantumatta. Tiedän sen johtavan moneen närkästymiseen ja loukkaantumiseen. Loukkaantumiset (kirjan repiminen, tjms) jäävät kuitenkin miedommiksi kuin kotien polttaminen ja ihmisten ampuminen. Tämän takia on kiva asua "rappeutuneessa ja sekulaarissa" Euroopassa.

No comments: