30.8.09

Paitaskandaali, evoluutiota, WTF?

Missourin osavaltiossa osataan olla erikoisen typeriä eräässä paitakiistassa. Sedalien kaupungissa on Smith-Cottonin high school. Koululla on tietenkin marssibändi: Tiger Pride.

Bändin jäsenet suunnittelivat uuden logon. Siinä esiteltiin puhallinsoittimien kehitystä. Edustalle aseteltiin klassinen kuva ihmisen evoluutiosta. Eli vasemmalla pieni apina, joka muuttuu asteittain oikealla olevan ihmisen muotoon. Kuva on melkein kaikissa biologian oppikirjoissa. Jokainen kantaa puhallinsoitinta. Suunnittelussa mukana ollut opiskelija sanoo, että näin haluttiin kuvastaa soittimien evoluutiota.

Eihän kukaan voi sellaisesta hiiltyä?

Kyllä voi. Paita aiheutti heti valituksia. Sherry Melbyn lapsi kuuluu bändiin. Hän on myös opettaja. Melby sanoo, että paidan kuva assosioituu Charles Darwinin evoluutioteoriaan.

"Olin pettynyt paidan kuvaan," hän sanoi. "Mielestäni evoluution ei pitäisi assosioitua meidän kouluumme."Melby ei ole ainoa todellisuusrajoitteinen vanhempi, sillä koulu sai useamman valituksen. Siksi koulu päätti vaatia kaikkia paitoja takaisin. Perustelu särähtää korvaan erittäin pahasti.

"Tein päätöksen paitojen palauttamisesta sen jälkeen kun useat huolestuneet vanhemmat olivat tuoneet paidat tietooni," totesi koulun apulaisvalvoja Brad Pollit.

Pollitin mukaan koulun täytyy noudattaa lakia ja pysyä neutraalina uskonnoista.

"Jos paidoissa olisi lukenut "Puhallinsoittimien Ylösnousemukset" ja niissä olisi ollut Jeesuksen kuva ristillä, me olisimme tehneet saman asian," hän sanoi.

Onko tämä paitaskandaali joku vitsi? Valitettavasti ei.

Pharyngulan kautta.

2 comments:

Anonymous said...

Mis on sen paidan kuva?

Anonymous said...

... liian aikaisin hätiköin:
http://scienceblogs.com/pharyngula/upload/2009/08/smith-cotton.jpeg