21.8.09

WHO: Homeopatia ei ole lääke

WHO on ryhdistäynyt nuorten tutkijoiden painostuksesta. Tiedonannossa mainitaan, ettei homeopaattista hoitoa saisi antaa vakavista sairauksista kärsville. Lapsille on mainostettu taikavettä ripulin parantamiseen. Samoin myös tuberkuloosin, malarian ja HIVin hoitoon on annettu sokeripillereitä.

Heille pitäisi antaa tehoavaa lääkitystä, eikä olemattomiin laimennettua toiveajattelua. Homeopatian ei ole osoitettu toimivan kyseisten sairauksien hoidossa. WHO:n edustaja sanoi, ettei homeopatian toimivuudelle esim. ripulin hoidossa ole löytynyt yhtään evidenssiä. Homeopatia ei keskity nestehukan estämiseen. Kun homeopatia korvaa toimivan hoidon, niin ihmisiä kuolee.

Society of Homeopaths-järjestön johtaja Paula Ross on kommentoinut tuoretta kritiikkiä. Ehkä tieteellistä näyttöä ei ole juuri nyt, mutta sitä on tulossa.


"There is a strong and growing evidence base for homeopathy and most notably, this also includes childhood diarrhoea."


Toivottavasti homeopaateilla on kasassa parempi näyttö kuin kiropraktikoilla. Faculty of Homeopathy lisäsi vielä, että homeopatia toimii myös kausiflunssan hoidossa. Ross muistuttaa, että homeopatia tarvitsee lisää tutkimusta ja investointeja.

Aina ja ikuisesti. Ra'men.

1 comment:

Paholaisen Asianajaja said...

Skeptikoista...
Dr. WHO DO VOODOO | 21.8.2009 17:36

.. vaan pikaisesti, että on se jännää kuinka näitä omassa uskossaan vahvoja tiedeälykköjä riittää ja ikäänkuin tiedepiirit olisivat täysin immuuneja esim. korruptiolle...

http://www.hs.fi/keskustelu/WHO+varoittaa+homeopaattisista+hoidoista/thread.jspa?threadID=201817&tstart=0&sourceStart=20&start=40

Olisiko muuten tarjolla mitään jännää tutkimusta siitä, miten homeopatia tepsii malariaan? Sellainen juttu voisi horjuttaa tämän skeptikon uskoa epäilyyn.