2.8.09

Suppressiiviset skientologit

Skientologian keksinyt L. Ron Hubbard johti henkilökohtaisesti Saint Hillissä sijaitsevaa keskusta 60-luvulla. Sieltä johdetaan Britannian skientologeja. Aikanaan Hubbard tietenkin halusi parhaista parhaimmat skientologit pyörittämään toimitiloja. He olivat varmasti aikansa kermaa.

Siksi on hieman outoa, että uuden johdon aikana vanhat skientologit on julistettu suppressiivisiksi henkilöiksi. Nykyinen skientologian johtaja Dadiv Miscavige on julistanut 49 jäsentä 50:stä suppressiivisiksi henkilöiksi. Sellainen henkilö menettää oikeuden olla yhteydessä skientologeihin. Hänet on julistettu järjestön viholliseksi. Hän "estää skientologian edistämistä" ja on haitallinen ympäröiville ihmisille. Kun skientologi kyseenalaistaa edes yhtä kultin opeista, niin hän saa helposti tämän leiman otsaansa.L. Ron tutkii onko tomaatti suppressiivinen

Hubbard kirjoitti, että n. 2,5 prosenttia ihmiskunnasta on suppressiivisia henkilöitä. Ehkä hän halusi pelata haastavaa peliä? David Miscavigen maailmassa reilusti yli 90 prosenttia ihmisistä on suppressiivisia. Maailmanlaajuisten protestien valossa hän ei olekaan kovin väärässä.

Tai sitten L. Ron ei tunnistanut suppressiivia henkilöitä. Tuskin taustalla on Miscavigen sotima valtataistelu. Sehän olisi epäeettistä käytöstä. Kansainvälisellä tasolla Miscavige on käyttänyt samanlaista taktiikkaa kuin Saint Hillissä. Vähänkään hänen arvovaltaa arvosteleva skientologi on huomannut olevansa suppressiiviseksi julistettu henkilö.

Suppressiivisiksi julistetut henkilöt ovat olleet skientologien parhaimpia. Sea Orgin jäsenet ovat käyneet läpi valintaprosessin ja taustatutkimukset. Mutta turhaan. Tämän takia jotkut skientologit ovat kuiskailleet yön pimeydessä, että ehkä Miscavige on suppressiivinen henkilö. Se selittäisi paljon.

No comments: