19.4.11

Sakurajiman salaperäiset valot

Nimimerkki Sheilaaliens hämmästelee salaperäisiä valoja japanilaisen Sakurajiman tulivuorella. Hän havaitsi jotakin outoa kesken tulivuoden mörinöitä.Sakurajima on aktiivinen tulivuori. Sen ympärillä asuu 680´000 henkeä.

2 min 55 sek kohdalla Sheilaaliens zoomaa tulivuoren juurella vipeltäviin valoihin. Hän ei tiedä mitä ne ovat. Videokuvaa nopeutetaan ja hidastetaan. Näyttäisi jopa siltä, että hän kelaa kuvaa taaksepäin. Sheilaaliens kommentoi liikkuvia valoja:

If the lights at the base of the mountain are cars or even a trolly, the occupants are insane for risking their lives during the volcano's eruption.


Avaruusaluksia pelkäävän skeptikon on tässä kohtaa pakko tarkastaa meneekö vuoren juurella autoille sopiva tie. GoogleEarth, kutsun sinut! Kordinaateiksi: 31°35′N 130°39′E. Ja kyllä maar, Sakurajiman ympärillä kiertää aina vähintään yksi tie. Sheilaaliensin zoomaama videokuva tulee niemen toisella rannalla sijaitsevasta valvontakamerasta. Tulivuorta valvotaan vähintään neljän kameran avulla. Tulivuoren ja salaperäisiä valoja näyttävän videokameran välillä on tie numero 224, jolla paikalliset asukkaat kurvaavat "This is me giving a fuck" asenteelle, sillä Sakurajima ejakuloi melkein yhtä usein kuin teini-ikäinen poika. Peräti tuhat purkausta vuodessa saa kahden kilometrin säteellä asuvat japanilaiset kohauttelemaan kollektiivisia olkapäitään tavallisille laavavirtauksille. Tiellä ajelevat ihmiset tietävät kokemuksesta (ja voi tarkistaa GoogleEarthin avulla), että purkaukset suuntautuvat tuolla kohdalla itään, eikä etelään tietä kohti. Salaperäiset valot ovat siis tavallisten autojen tavallisista etuvaloista kajastavaa valoa. Btw, Sakurajiman autoilijoille ilmoitetaan, jos tiellä on tavallista enemmän tuhkaa.
Lue lisää elämästä tulivuoren juurella.


Mutta STOP skeptikot! Entäs sitten tämä video, jota esitellään mm. Paranormaaliblogissa. Siinä on myös vaikuttava ja sauhuava tulivuori, sama Sakurajima toisesta kuvakulmasta, ja sen juurella näkyy jotakin salaperäistä.Kommenteissa tuo jatkuva kirkas valo ja sen välkkyminen tulkitaan aika-avaruuden vääristymäksi. Samoin aktiivisesta tulivuoresta sinkoavat vanat tulkitaan avaruusaluksiksi. Tulivuoresta lounaaseen sijaitseva kamera on taltioinut häikäisevän valon. Videokuva on joskus nopeutettu, sillä observatoriolla on käytössä rajallinen määrä kovalevyjä. Joillakin videoilla on käytössä reaaliaikainen toisto.

Vuoren muodon perusteella kamera on tämän Nojiri-jokikanavan varrella. Kanavan avulla voimme päätellä missä kohtaa tuo salaperäinen valo on, kun vertaamme kanavan suuntaa vuoreen GoogleEarthissä. Valon luo johtaa parikin tietä. Eikä ole sattumaa, että valon loputtua näemme miten nopeutettu valojuova (auto) liikkuu kuvassa oikealle. Mikä sitten aiheuttaakin voimakkaan valon, on jotenkin autoon lastattava väline, tai itse auto. Purkausten aikana ilma on tietenkin sakeana. Siksi se heijastaa tavallista enemmän, joten valonlähteet näyttävät kuvissa isommilta.

Alustavasti jäljitin aika-avaruusvääristymän keskipisteeksi tämän harmaan pläntin keskellä kuvaa.
Alavasemmalla on tuo videokameran paikka, joka ei mahtunut tekemääni kuvakaappaukseen GoogleEarthista. Oikealla ylhäällä tulivuoden huippu. Tyydyn väsyneenä toteamaan, että Sakurajiman rinteillä oli outo valoilmiö, mutta toistaiseksi mikään ei ole todistamassa fysiikan lakeja murtavia aika-avaruusvääristymien tai avaruusalusten puolesta. On minulla parempaakin tekemistä!

*Laittaa Killzone 3:sen moninpelin päälle*

No comments: