25.4.11

Taikatemppuilija Sai Baba kuoli

Sai Baba tunnetaan Intiassa miljoonien ihmisten henkisenä johtajana. Jopa länsimaalaisia on matkustanut miehen luokse oppimaan elämään paremmin. Hänet tunnettiin myös materiaa tyhjästä luovana guruna, sielujen siunaajana, ja tautien parantajana. Tai tunnettiin, sillä Baba kuoli 85-vuotiaana sairaalassa. Keuhkotulehdus paheni ja paheni, eivätkä lääkärien toimet auttaneet. Parantumista rukoilleet seuraajat pettyivät. En koe sitä mitenkään ihmiskunnan menetyksenä. Totean vain pseudoneutraalisti, että väitettyjen yliluonnollisten voimiensa lisäksi Baba turvautui alkeellisiin ja melko helposti havaittaviin taikatemppuihin.Baba kyllä palaa seuraajiensa luokse. Hän näet lupasi olla paikalla vuonna 2022, joten reinkarnaatio on vain ajan kysymys. Ehkä Baba palaa henkiin kolmen päivän kuluttua. Tai ehkä hän on syvässä meditaatiotilassa. Seuraajilla on monta mahdollista selitystä valmiina.

PS. En edes ottanut esiin huhuja siitä miten Sai Baba on kourinut poikia. Ne huhut ovat yhdentekeviä miehen paranormaalien voimien kannalta.

1 comment:

Anonymous said...

Sai Baba sai tänään (28.4) Hesariin oikein muistokirjoituksen, kun hänen oppilaansa Liisa Rodas ja Rea Nikkinen kirjoittivat hänestä ylistävän kirjoituksen Ihmiset -palstalle sivulla c8.

Intiassa on sangen helppo ryhtyä guruksi, kun Sai Babalta se onnistui 14-vuotiaana vain tekemällä ilmoituksen, että hän on maharashtralaisen pyhimyksen Shirdi Sai Baban inkarnaatio. Ja loppu on historiaa.

Pitäisikö vinkata pojalle, että hänen ehkä kannattaisi kohta ilmoittaa olevansa suomalaisen kansakunnan isän, Urho Kekkosen inkarnaatio...