13.4.11

Liukastevoidetta kaltevalla pinnalla

Muistat varmasti Yhdysvaltalaisen NOMin. NOM, eli National Organization for Marriage, haluaa suojella perinteistä avioliittoa. Seuraamukset ovat hurjia, jos avioliiton määritelmää muutetaan. Kampanjan bannereita heiluttavat henkilöt tekivät selväksi tulevaisuuden sisällön mielenosoituksissa. Yhteiskunta romahtaa (joskus). Heterot kohtaavat (jonkinlaisia) kauheuksia. Lasten asenteet vääristyvät (jollakin tavalla). Kristinusko aiotaan pyyhkiä (jotenkin) pois. Kristityistä tehdään (jonkinlaisia) rikollisia. Jne.

NOMin mainoskampanja teki selväksi, että horisontissa siintää uhkaava myrsky. Kampanjointi koki pienen vastaiskun, kun kiertuetta organisoinut ja kärkihahmona toiminut Louis Marinelli ilmoitti kääntäneen kelkkansa. Nykyään hän tukee samaa sukupuolta olevien siviiliavioliittoja, eli kirkot saisivat syrjiä ihmisiä. Olen aivan samalla kannalla Marinellin kanssa. Minäkin puolustan kirkkojen oikeutta syrjiä ihmisiä. Marinelli muutti kantaansa kiertueella tapaamiensa homoparien takia. Hän näki minkälaiset ihmiset halusivat mennä naimisiin. Rakastavat ihmiset kokivat oikeita ongelmia elämässään, johon avioliitto-oikeudet toisivat ratkaisuja.

Marinelli on täsmentänyt miten hän nykyään tulkitsee oikeustaistelujen sisällön. Samaa sukupuolta olevilla pareilla on hänen mielestään oikeutettu kampanjointi heidän oikeuksien puolesta.

On multiple occasions I have said something to the effect of “homosexuality is wrong”. And in my opinion it is. My transition from an opponent of same-sex marriage to a supporter does not mean I suddenly think homosexuality is a good thing. I personally disagree with it. The same way I disagree with many other things other people do with their lives. That doesn’t give me or anyone else the right to prevent homosexuals from being homosexuals or to take away their constitutionally protected civil rights as American citizens.


Hän pyytää anteeksi aikaisempia rajuja kommenttejaan homoseksuaaleista. Kaikkein ratkaisevin muutos onkin siinä, että Marinelli ymmärtää NOMin argumenttien köyhyyden. Kirkoilla on oikeus vihkiä sellaisia pareja kuin he haluavat. Heillä on oikeus kieltäytyä vihkimästä homopareja. Siksi siviilivihkimisen rajaaminen vain heteroille menettää viimeisetkin barrikadit. NOM kampanjoi kirkollisten vihkimisten puolustamisen puolesta, samalla teeskennellen, ettei siviilivihkimistä ole olemassa. Tosiasian tiedostaminen vetäisi maton kristinuskon puolustuspuheiden alta.

Ihmiset osaavat kiertää tosiasioita.

Siinä missä esim. Vastustamme sukupuolineutraalia avioliittolakia -FaceBook-ryhmässä aletaan yhdeksän kertaa kymmenestä puhumaan homomiesten rektaalien sisällöstä ja peräsuolen luonnonmukaisesta tarkoituksesta, voi joskus sekaan eksyä myös kehittyneempää päättelyä.
Internetissä tuli viimeksi seitsemän tuntia sitten vastaan kaltevan pinnan virhepäättelyä:

jos laki antais mahollisuuden homojen maalliseen avioliittoon, alkais jonkilainen kansanliike ajamaan homoille pian myös kirkkohäitä.
Samaa logiikkaa viskotaan ahkerasti näissä avioliittokiistoissa. Tasa-arvoisen avioliittolain vastustaminen on huomattavasti helpompaa, jos väittää maailmanlopun seuraavan sen hyväksymisestä.

Avioliittokinastelut voivat myös palata entisille urilleen, jos otamme Mississippissä tehdyn gallupin tulokset vakavasti. Osavaltion republikaaneilta kysyttiin presidenttiehdokkaiden nimiä. Samalla kysyttiin jotakin joka antoi hämmästyttävän tuloksen. 46 % republikaaneista oli sitä mieltä, että rotujen väliset avioliitot pitäisi julistaa laittomiksi.

Laittomiksi.

Jenkkilän konservatiivikristityt ovat huolissaan seuraavan sukupolven asenteista. Nuoret konservatiivit eivät ole enää niin kiinnostuneita perinteisen avioliiton puolustamisesta. Kaikkien parasta tuolla linkin takana on OneNewsNow.comin kyselyn tulokset. Seksuaalivähemmistö onnistuu muokkaamaan yhteiskunnan moraalia, mutta minkä takia?

Raha 15,77 %

Puolitotuudet 7,30 %

Pelottelu 33.22 %

Saatana on heidän puolellaan 43,70 %
Huomioi, että Saatanalla pelottelu ei ole puolitotuuksien viljelyä.

1 comment:

Tomi said...

Tuosta kirkkojen vastahangasta päästäisiin helposti. Poistetaan uskonnollisilta yhteisöiltä vihkioikeus, eli vain siviilivihkiminen olisi sallittuua.