29.4.11

"Suomen huijaushausta päivää!"

Sain tänään mielenkiintoisen puhelun työpaikkallani. Yrityksellemme myytiin internetin hakemistopalvelua, varsinkin yrityksille tarkoitettua versiosta. Olimme kuulemma jo mukana siinä. Minulta tiedusteltiin heti alussa, että yrityksemme yhteystiedot olivat ajantasalla, eli osoite, puh.num, sähköposti, tietoa yrityksen toimesta, jne. Ne olivatkin ihan oikein. Ystävällinen ja reipas naisääni ilmoitti nopeasti, että laskuhan oli se tuttu 90 euroa vuodessa.
Pakkomyyntipuhe ei itsessään nostattanut epäilyksiä. Niitähän tulee jatkuvasti yrityksiin. Sen sijaan internetin hakumenetelmistä tietävälle henkilölle kyseinen palvelu ei vaikuttanut ollenkaan järkevältä. Olemme mukana optiikka-alan ketjuliikkeen nettipalveluissa, joten kaikki yhteystiedot (ja monet muut palvelut) ovat valmiina netissä kyseisen ketjun kautta. Emme tarvitse mitään hakemistoja. Vaikka emme olisi mukana ketjussa, niin hakemistopalvelu ei toisi meidän kaltaiselle paikalliselle yritykselle sen enempää asiakkaita. Ihmiset käyttävät Googlea, tjsp, eivätkä kyseisen hakemistopalvelun sivuja.

Noh.

Hän pyysi vain varmistusta yhteyshenkilöstä, eli kenen kanssa hänellä oli kunnia puhua. Kerroin nimeni ja kysein heti perään, että mikäs se teidän palvelun nimi olikaan. Onneksi vieressä oli tietokone valmiiksi päällä. Laitoin firman nimen Googleen.
Peli oli selvä. Kyseinen Talent CC Oy:n laitos on aiheuttanut runsaasti valituksia poliisille. Varsinkin Yrittäjien oikeuksien puolesta -foorumilla aloittelevat yrittäjät ovat jakaneet kokemuksiaan tämän hakemistofirman suhteen. Vaikka he ovat ilmoittaneet, etteivät halua hakemistopalvelua, niin lasku tulee postissa ja sopimus on muka tehty. Jos kieltäytyy maksamasta, niin firma ilmoittaa laskun menevän perintään. Tuo perintäfirma onkin saman firman perustama, tadaa! Kuin sattumalta kyseisellä perintäfirmalla ei ole perintäoikeutta Suomessa.

Ilmoitin - vaihteeksi - reippaalla äänellä, että yrityksemme ei tarvitse puhelimessa tarjottavaa palvelua, kiitosta vaan. Sain ihmettelevän vastauksen. Olihan yrityksemme saanut jopa 1200 hakua (en muista millä aikavälillä) heidän kauttaan. Totesin toistamiseen, ettemme tarvitse palvelua. Hyvää päivänjatkoa.

*luuri kiinni*

Nyt pääsen jännittämään tuleeko ensi viikolla lasku vai ei. Tiedän miten menetellä, jos sellainen tupsahtaa luukusta, sillä viime vuonna kymmenet yrittäjät raivosivat oikein uutisissa tämän kyseisen firman takia. Jos sieltä tulee lasku, niin olen valmis taistoon. Onhan minulla loppumaton kärsivällisyys ja nyt olen myös perehtynyt muiden yrittäjien kokemuksiin.

3 comments:

MrrKAT said...

Mulla on muuten semmoinen vanhempi puhelinmalli, että sillä voi todisteeksi nauhoittaa keskustelun vaikka kesken puhelun..

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Jos hinnasta sovitaan, irrottaudun töistä ja tarjoan sinulle merkittävää tukea eilaillistettujen perintätoimistojen edustajien suorittamia epäkonventionaalisia toimintaperiaatteita vastaan.

Lasku tulee tietysti perässä postissa...

Jim van Beam said...

Vastaamalla puheluumme hyväksyt ehdot.