24.3.10

Digitaalisen diivan 3D Live konserttiViime vuonna japanilainen nuori mies meni naimisiin videopelihahmon kanssa. Japanilaisten interaktiivisuus digitaalisten hahmojen kanssa murtaa perinteisiä rajoja. Musiikkimaailmassa on ilmestynyt keinotekoisten poptähtien fanitusta. En tarkoita näitä perinteisiä keinotekoisia musiikkitähtiä (Britney, Kuukauden poikabändi ja Viaton Nuori Tyttönen) vaan täysin digitaalisia laulajia. 16-vuotias digitaalidiiva Hatsune Miku hallitsee maailmanlaajuista fanikerhoa. Hatsune (käännös: Ensimmäinen ääni tulevaisuudesta) perustuu Yamahan luomaan Vocaloid äänisyntetisaattoriohjelmaan. Oikeastaan Hatsune on Vocaloid 2 Character Vocal Series ohjelman kokonaisuus. Ääninäytteet perustuvat ääninäyttelijä Saki Fujitan lauluun. Eli jokainen voi tehdä omia lauluja ohjelmassa olevista osasista. Taitavimmat lauluntekijät nousevat myyntilistojen näkyville sijoille.

Tietenkin hyvät biisit vaativat näyttävät musiikkivideot. Niitä varten tehdään tietokoneanimaatiota. Tai perinteisempää animevideoita. Kansa haluaa myös konsertteja. Niissä on käytetty perinteistä valkokangasta.

Parempi versio on ilmestynyt. Lavalla soittaa ihka oikea bändi. Konsertissa käytettiin 3D-tekniikka. Lavalla on läpinäkyvä valkokangas, johon heijastetaan 3D-elokuvaa. Katossa on projektori, joka osoittaa lattiaan. Lattialla on heijastava kangas, josta kuva välittyy läpinäkyvään valkokankaaseen. Vain Hatsunen hahmo erottuu kankaalta. Melkein kuin hologrammi. Huulisynkasta valittaminen ei tällä kertaa ole aiheellista.Lavan rakenteesta saa jonkinlaisen käsityksen siitä miten hologrammi luodaan. Samoin jaloista näkee, että hahmo leijailee pari senttiä lattiasta. Youtubessa on videoita konsertista, mutta vaikutelma kolmiulotteisuudesta ei välity. Pitäisi olla yleisön joukossa. Illuusio luodaan Musion Eyeliner-laitteistolla.

5 comments:

Anonymous said...

Pramea video mutta ei tuo 3d kuvaa tee saati sitten hologrammia.

Paholaisen Asianajaja said...

Puheet hologrammeista ovat tietenkin vain mainospuheita.

No perrrrrrskule. Musion Eyelinerin sivuilla on esittelyvideo. Siinä yleisö pällistelee Tokyo Hotellia, mutta kenelläkään ei ole rillejä päässä. Eli 3D ei liity ollenkaan tähän asiaan. Perinteinen kaksiulotteinen kuva heijastetaan ilmaan.

Oletin että konsertissa yleisöllä on 3D-lasit päässä. Nyt erikoista on vain läpinäkyvä muovinen valkokangas. Yhdellä noista konserttivideoista näkyy, ettei vocaloid-faneilla ole rillejä kasvoilla.

Teknologiafriikkinä joudun vieläkin odottamaan aitoa kolmiulotteista digihahmoa lavalle.

Anonymous said...

Jaa, ilmeisesti tänne asti ei sitten ollut vielä ehtinyt tieto siitä että tuo "LovePlus avioliitto" oli peliin liittyvä mainostempaus. Kannattaisi skeptikonkin seurata vanhoja aiheita eikä syöttää niitä uusina.

Paholaisen Asianajaja said...

Ei ole tullut LovePlusin mainostempaus vastaan nettiä selatessa. Kiitos tiedosta!

Anonymous said...

Hyviä kappaleita hahmolla on mm.world is mine ja lost my music!
Tutustuin Hetalian kautta.
Axis powers hetalia kertoo animorphatuista maista ja lähinnä toisesta maailmansodasta pääosissa Italia, Saksa ja japani! Suomellakin on aika iso osa tarinassa! Kannattaa tutustua jos haluaa nauraa, sarja on vapaana katsottavissa netissä ja alkuperäisenä sarjakuvanakin.
Youtubessa fanit tekee videoita hahmo-maista mm.Hatsunen kappaleiden soidessa.
Jos kuulostaa siltä että mainostan niin totta,olen nörtti-fani.