6.3.10

Skientologien vanhat temput

Skientologiajärjestö palkkasi pari toimittajaa kirjoittamaan kriittisen arvion St Petersburg Times-lehden toimituksesta. Tietenkin työsopimukseen kuuluu, että skientologiajärjestö tekee päätöksen arvion julkaisemisesta. Ei tarvitse olla kummoinen ennustaja tietääkseen, ettei raportti tule julkisuuteen jos siinä ei todeta mitään törkyä St Petersburgista.

Skientologit eivät ole innovatiivisia. L. Ron Hubbard laati yksityiskohtaiset säännöt skientologien elämälle. Vain noudattamalla niitä ilman lipsahduksia ihminen voi olla vapaa. I'll let that sink in.

Ask the Scientologist-blogissa muistellaan menneitä. St Petersburg Times ei ole ensimmäinen kohde skientologien tilaamalle tutkinnalle. L. Ron Hubbardin kehittämä Purification Rundown on yksi skientologien puhdistumisohjelmista. Siinä saunotaan, popsitaan vitamiineja ja hölkätään. Näin "myrkyt" poistuvat kehosta. Rahastukselta kuulostava ohjelma sai kuitenkin kritiikkiä. Hubbardin saunomisohjeet ovat puoskarointia. Siksi skientologiajärjestö palkkasi lääkäreitä tekemään riippumaton selvitys ohjelman tehosta. Toimiiko se kuten esitteissä luvataan? Joutuisivatko kriitikot vihdoinkin pitämään suunsa kiinni?

Raportti valmistui. Sitä ei koskaan julkaistu. Kuitenkin skientologit jatkavat puhdistohjelman myymistä toimivana ratkaisuna ihmisten ongelmiin.

Myös Hubbardin Hubbard Study Technology laadittiin opiskelun tehostamiseen. Olihan Hubbis keksinyt kaikista parhaimman, kaikista tehokkaimman, keinon opiskelijoiden elämän parantamiseen. Taas skientologit halusivat pätevää kehua opiskelumetodille. He palkkasivat riippumattomat testaajat. Taas tulosten julkaisu oli vain skientologien päätösvallan alaisena. Taas tulokset jäivät homehtumaan jonnekin kaapin perälle.

Kuitenkin skientologit jatkavat Hubbard Study Technologyn myymistä oppilaille.

Skientologia, sille voi tehdä jotain.

1 comment:

Mette said...

Ihmiset voivat ihan rauhassa saunoa, hölkätä ja syödä vitamiineja ilman skientologejakin ja monet suomalaiset tekevät niin. Miksi pitäisi maksaa selvää rahaa luonnollisesta toiminnasta?