26.2.10

Skientologit tekevät vastaiskun, toimittajien kautta

Skientologiajärjestö on kolmen vuosikymmenen ajan tapellut St Petersburg Times-sanomalehden kanssa. Viime vuonna kyseinen sanomalehti teki kolmiosaisen paljastuksen skientologiapomojen tekosista. Ex-skientologit kertoivat miten työntekijöitä oli pahoinpidelty pomojen toimistoissa. Poliisille ei kerrottu mitään. Ylin skientologi David Miscavige ei tykännyt artikkeleista ollenkaan. Hän muisti mitä L. Ron Hubbard oli sanonut:

"This is the correct procedure: Spot who is attacking us. Start investigating them promptly for felonies or worse using our own professionals, not outside agencies. Double curve our reply by saying we welcome an investigation of them. Start feeding lurid, blood sex crime actual evidence on the attackers to the press. Don’t ever tamely submit to an investigation of us. Make it rough, rough on attackers all the way."

---L. Ron Hubbard, Hubbard Communications Office Policy Letter, 25 February 1966


Ja

"When we need somebody haunted we investigate…When we investigate we do so noisily always."

---L. Ron Hubbard, MANUAL OF JUSTICE, 1959


Skientologien oma Freedom-lehti on jo vuosien ajan valittanut St Petersburg Times-lehden sanomisista. Ilman merkittäviä tuloksia. Miscavigella välähti ajatuskupla pään päällä. Ja siksi skientologit palkkasivat tunnettuja journalisteja tutkimaan St Petersburg Times-lehden tekoja.

Skientologien rahat kelpaavat Russell Carollolle ja Christopher Szechenyille. Russell on Pulitzer-voittaja. Christopher on voittanut Emmyn. Raportin tekoa valvoo ja toimittaa Steve Weinberg, joka on alan veteraaneja. Heidän tekemä raportti on varmasti asiallinen ja kohdallaan. Siksi heidän työsopimuksessa on pieni takaluukku, josta skientologit voivat livahtaa. Jos David Miscavige ei hyväksy raporttia, niin sitä ei tarvitse julkaista missään.

Columbia Journalism Review
on kerinnyt huomauttamaan, ettei skientologiajärjestön kaltainen taho ole paras mahdollinen työnantaja toimittajille. Skientologien maine toimittajien vainoamisessa ei ole kadonnut minnekään.

1 comment:

Anonymous said...

Voi, voi. Kovin epätoivoiseksi mennyt skienojen puuhat. Lopun ajat lähellä Miscavigen supressiiviselle hallinolle. Missähän muuten mahtaa olla miehen vaimo, Shelly? Kolmeen vuoteen ei ole ihmistä näkynyt...