7.2.10

Taikavarpuja Thaimaassa

Jotkut Irakin viranomaiset käyttävät vieläkin kalliilla ostettuja humpuukilaitteita. Pommit pääsevät läpi tarkastuspisteistä. USA lähettää Bagdadiin tämän vuoden aikana lähes 150 pommikoiraa, jotta tarkistuspisteisiin saataisiin vähän luotettavampaa väkeä. Koiria pidetään epäpuhtaina eläiminä, mutta ehkä uskomus jää taustalle.


Thaimaassa on melkein samanlainen usko taikavarpuihin. Randi kirjoittaa saamastaan kirjeestä. Thaimaalainen tohtori Jetsada Denduangboripan yrittää taistella huuhaata vastaan. Viranomaiset ovat ostaneet turvallisuusjoukoille GT200-pomminhavaitsemislaitteita. Ne ovat aivan samanlaista puoskarointia kuin Irakiin myydyt ADE 651-taikavarvut. Tohtorilla on pitkä urakka edessä, sillä monet puolustusvoimien virastoista puhuvat GT200:n puolesta.

Tällä videolla näytetään miten armeija testaa laitetta. Sitten tohtori Denduangboripan demonstroi miten saman ilmiön saa tuotettua radioantennilla, saranalla ja ruuviavaimella.Poliittisella puolella sentään kritisoidaan ahkerasti. Oppositio on nostanut aiheen esiin. Taikavarvun toimimista testataan. Toistaiseksi Thaimaa on myös lopettanut laitteiden ostamisen Global Technical-firmalta. Kuitenkin poliisit ja sotilaat jatkavat GT200:n käyttöä. Ilman taikavarpua heillä olisi turvaton olo. Moraali pysyy korkealla pommi-iskujen keskellä, sillä onhan heillä luotettavaa teknologiaa kädessä.

2 comments:

Michael said...

http://news.meedan.net/index.php?page=events&post_id=292748

Liittyy epämääräisesti aiheeseen. :)

Paholaisen Asianajaja said...

Mitä ei-ihmettä! Ensin homeopatiauutiset Britanniasta ja nyt tämä. Aivan kuin maailma olisi hoiperrellen matkalla parempaan paikkaan.