8.2.10

Homeopatiaa Aidsia vastaan, Suomessa

Skepsis ry:n keskustelupalstalla tuli vastaan Garmaiseva tieto. Suomessa aiotaan järjestää Positive health in Africa gaala-illallinen. Tapahtuman valmisteluille on luotu facebook-ryhmä.


Hyväntekeväisyys Gaala- illallinen tukemaan Camilla ja Jeremy Sherrin Aids-projektia Tansaniassa. He auttavat aids-potilaita jakamalla ilmaiseksi tietotaitoa ja homeopaattisia lääkeaineita. Projektin tarkoitus on kouluttaa paikallisia hoitoalanhenkilöitä aidsin homeopaattisesta hoidosta. Lisätietoa liitteistä!!!


Gaala on 27.3.2010. Liput vain 120 euroa. Onneksi yleisöluento on täysin ilmainen. Homeopatialuennon taustalla on tuttu tekijä. Homeopaatti Jeremy Sherr on pitänyt AIDS-klinikkaa Afrikassa useamman vuoden. Miehen nimi nousi tunnetummaksi hänen tekemiensä epäeettisten lääketieteellisten kokeiden takia.Tämä on paha dilemma. Menisinkö luennolle ja kuulisin livenä kuinka ihmisille opetetaan taikaveden tepsivän virusperäiseen tautiin? Vai jäisinkö kotiin itkemään maailman menoa?

Kaikkein parasta olisi tietenkin se, ettei kukaan mene luennolle. Mutta varmasti Sherr saa penkeille uteliaita, jotka luulevat auttavansa Tansanian kärsiviä. Suomen Homeopaatit ry mainostaa myös tapahtumaa.

Nyt jos koskaan on paikallaan kysyä Suomen homeopaateilta missä heidän vastuunsa piileskelee. Vai tarvitseeko Suomessa välittää minkälaista puhetta vaihtoehtohoidoista annetaan? Sananvapauden nimessä homeopaatti voisi väittää, että sokeripilleri auttaa immuunikatoon. Vai voiko?

9 comments:

Sähis said...

Dodii! Ompas kiva aloittaa näin kivalla uutisella uusi viikko.

Olisi todella hyvä jos jotkut blogin lukijakunnasta tai skeptikot muualta pääsisivät paikalle kysymään, etteikö näillä ihmisillä ole mitään etiikkaa?

Ja olisi vielä parempi, että joku saisi nauhalle vastauksen heidän vastuunkannostaan, jos he aiheuttavat lisää kuolemia ja kärsimystä.

Anonymous said...

hänen tekemienSÄ
heidän vastuuSA

Anteeksi että nalkutan, mutta vituttaa vähän kun tuntuu että missään ei enää osata suomea.

Paholaisen Asianajaja said...

Kaikki nalkutus on tarpeen. En tosin ole terävin lusikka vajassa, kun bloggaus tehdään 02:20 AM. Enkä muutenkaan.

Aqua Fortis said...

They're making them kittens cry :<
Yäk.
(Lurking in the Facebook group)

Paholaisen Asianajaja said...

Tapahtuma on lauantaina. Aion ilmestyä yleisön sekaan, muistikirja valmiina. Lopussa taidetaan antaa vuoro yleisökysymyksille.

Paholaisen Asianajaja said...

"Homeopaatin työ on ammatti, joka vaatii hyvää ammattitaitoa ja halua toimia korkeiden eettisten periaatteiden mukaan. Homeopaatti noudattaa työssään seuraavia eettisiä periaatteita.

1. Homeopaatti tekee työtään rakkaudesta ihmiseen ja elämää kunnioittaen. Päämäärän tulee olla potilaan terveyden ylläpitäminen ja palauttaminen sekä hänen inhimillisen kärsimyksensä lievittäminen.

2. Homeopaatti kohtelee potilaitaan tasavertaisesti riippumatta heidän elämäntilanteestaan, kulttuuristaan, rodustaan, elämänkatsomuksestaan, kansallisuudestaan, poliittisesta suuntautumisestaan tai yhteiskunnallisesta asemastaan.

3. Homeopaatti kunnioittaa potilaan itsemääräämisoikeutta, ei estä tai viivytä hänen hakeutumistaan lääkärin hoitoon eikä puutu lääkärin määräämään lääkitykseen. Homeopaatti ohjaa potilaan tarpeelliseen jatkohoitoon.

4. Homeopaatti kehittää aktiivisesti ammattiosaamistaan.

5. Homeopaatti pitää salassa kaiken potilaaseen liittyvän luottamuksellisen tiedon.

6. Homeopaatti suhtautuu kollegoihinsa kunnioittavasti ja antaa heille apuaan tarvittaessa. Homeopaatti toimii siten, että ammattikunnan arvostus säilyy ja kasvaa.

7. Homeopaatti käyttää markkinoinnissa asiallista tietoa, toimii vastuullisesti eikä käytä sellaista ammattinimikettä, joka voi johtaa harhaan.

8. Homeopaatti noudattaa hoitotyössään homeopatian perusperiaatteita.

9. Homeopaatti noudattaa Suomen lakeja ja muita säädöksiä.Suomen Homeopaatit ry

Helsingissä 21.3.2009"


http://www.homeopaatit.fi/fi/Suomen+Homeopaatit+ry/Eettisyys.html

Tuosta voi olla hyötyä.

Sähis said...

PA tai joku muu voisi myös kysyä asiasta johon PA linkitit aikaisemmin:
http://scienceblogs.com/erv/2009/01/happiness_in_ignorance_hiv_den.php

Eli jos homeopatia toimii täysin heidän esittämällään tavalla, eikö sitä tulisi nimen omaan välttää kaikin keinoin antamasta HIV-potilaille, jottei immuunijärjestelmä "palaisi loppuun" nopeammin, kun sitä stimuloidaan aktiiviseksi yliaktiivisessa tilassa?

Tai jos joku osaa muotoilla paremmin go right ahead.

Paholaisen Asianajaja said...

Hupsistakeikkaa! Facebook-ryhmä muuttui "Request to join" muotoon. Ja jostain enigmaattisesta syystä minä enää ole ryhmän jäsen. Pitänee pyytää liittymistä?

tpi said...

Sensuuri toimii.
Itse kysäisin toiminnan eettisyydestä siellä facebookisssa, ja kommentti häipyi varmaan noin 10 minuutissa.