23.2.10

Aamulehti yllätti, samoin Britannia

En ollut ollenkaan valmistautunut tällaiseen ilmiöön. Suomalainen sanomalehti uutisoi Suomeen tuotavaa homeopatian rahastuskampanjaa. Mutta rationaalisuuteen perustuvalla näkökulmalla.

Homeopaattien hurja väite: Homeopatia parantaa aidsia!

Seppo Roth kirjoittaa Positivite health in Africa-gaalan saapumisesta. Sen päälle kertaus tieteellisestä näytöstä homeopatian toimimiselle. Kasvoilleni levisi mairea hymy kun luin tuota Aamulehden sivua. En voi uskoa että mikään uutinen voi päihittää tätä tällä viikolla.

Hauskinta on lukea uutisen kommenteista, kuinka jutusta heijastuu toimittajan puolueellinen kanta, se on mielipidekirjoitus, ja kuinka lääketehtaat rahastavat ihmisillä. Joten loogisesti vastaus on sairaille jaettava taikavesi? Lääketeollisuuden korruption (joka on ihan oikea ilmiö, btw) osoittelu ei poista homeopatian ongelmaa: se ei toimi kuten luvataan.

Sitten vielä toinen positiivinen yllätys.

Britannian parlamentti suoritti tutkinnan homeopatian toiminnasta ja siitä kannattaako sitä tukea veronmaksajien rahoilla. Asiaan perehtyi Science and Technology Committee. Ratkaisu tehtiin maanantaina. He haastattelivat homeopaatteja, homeopaattisten tuotteiden valmistajia, lääkäreitä ja homeopatian kriitikoita. He pyysivät parhaat mahdolliset tieteelliset näytöt homeopatian toimimiselle. Kaappien kätköistä löytyi ala-arvoista kamaa ja nekin esitettiin positiivisessa valossa, vaikka itse tutkimuksia tehneet olivat eri mieltä homeopaattien kanssa.

Tuomio: Homeopatia on humpuukia, eli se ei toimi lumevaikutusta paremmin. Homeopatiaa ei tuettaisi terveydenhuollon rahoilla. Koska tutkimuksia on tehty laajalti, ja jopa parhaimpien mahdollisten tutkimusten kautta, ei homeopatia enää ansaitse uusia tutkimuksia. Se pitäisi heittää samaan romukoppaan korvakynttilöiden kanssa.

Britannian hallitus ei ole vielä ilmaissut miten komitean suosituksiin reagoidaan. Sillä välin homeopaatit ravistavat nyrkkejään ja huutavat "Salaliitto!" Mutta komitean päätös rakentuu pääosin juuri homeopaattien omien höpinöiden päälle.

Paratiisissa on kuitenkin vielä ongelmia. Aqua Fortis lähetti tästä vihjeen. Homeopaatit eivät ole tyrkyttämässä taikavettään vain Afrikan kärsiville. He ovat matkustaneet Haitin tuhoalueelle. Aivan. Homeopaatit ilman rajoja-järjestö lähetti työntekijöitään Haitiin. Homeopaatit kävivät hoitamassa peräti 2000 potilasta.

The group, composed of Helen Hardinge-Field, Nancy Eos, Lauri Grossman, Tom Namaya and Michael Samaroo, in addition to Sushila, treated patients from 6 a.m. until late afternoon. Common ailments included burns, physical trauma and injuries, fear, dizziness, headaches, urinary tract infections, eye problems and dehydration. Hunger was an underlying factor. There is grave concern that with the onset of the rainy season, there will be a great need for remedies to treat dengue, malaria, cholera and other tropical diseases.


Malaria, kolera ja pahat kuumetaudit kuriin homeopatialla maassa jonka terveydenhuolto on raunioina?Järjestö tarvitsee vapaaehtoisia ja tietenkin rahaa. Teethän eettisen ratkaisun, etkä anna heille mitään.

6 comments:

AaJii said...

Tuli tuosta homeopaattien Haitin retkestä mieleen sellainen ajatus, että mistä ne löytää siellä puhdasta vettä? Mitään puhdistettua vettähän ei voi käyttää, koska eikös se homeopaattisen periaatteen mukaan "muista" olleensa likainen?

Sähis said...

Oisit PA jättänyt tuon kirjoituksen lopun pois...Tuli hieno fiilis poikkeuksellisen hyvistä uutisista asian tiimoilta tuolta Britanniasta...ja sitten taas kunnon trippi takaisin todellisuuteen.

Sol said...

Outoa miten lääkefirmat, nuo ahneet paskiaiset, eivät VIELÄKÄÄN ole tajunneet sitä miten järkyttävän paljon paremmat katteet voisivat repiä kun alkaisivat omaisuuksia maksavan, vuosi(kymmeniä) vievän lääkekehittelyn sijaan vain myydä oireiden mukaisella yrtillä ravisteltua vettä sokeriin imeytettynä. Ei enää kalliita tutkimuksia, ei (haitta)vaikutuksia, ei näyttöä, vain puhdasta kahisevaa rahaa. Yhdellä kilolla marketin sokeria tekee jo aika monta parinkymmenen gramman homeopaattista sokeripurkkia joita voi sitten myydä valtavilla katteilla.

Aqua Fortis said...

I like this article.
I hope homeopathy continues failing (wont have to wait for long I hope).

Paholaisen Asianajaja said...

Lisäsin maininnan siitä kuka antoi vinkin tuosta Homeopaatit ilman rajoja-jutusta.

M said...

Homeopaatit ilman rajoja... todellakin!