18.2.10

Joka vitsaa säästää, se lapsensa eloon jättää

Surullisia uutisia Yhdysvalloista. 7-vuotias Lydia hakattiin henkihieveriin. Hän lopetti hengittämisen. 11-vuotias sisko Zariah Schatz selvisi hakkaamisesta hengissä. Heidät pahoinpideltiin kumiletkulla. Tyttöjen selissä, pepuissa ja reisissä oli pahat mustelmat ja ruoskimisen jäljet.

Tekijät on pidätetty. He olivat Lydian ja Zariahin vanhemmat. Tutkinta on kesken, mutta syyttäjän versio on lehdissä. Pahoinpitelyn syynä oli vanhempien kasvatusmetodi, joka perustui vitsan käyttöön. Ohjeita haettiin No Greater Joyn raamatullisista oppikirjoista. Ruoskintaa annettiin viimeisen kerran, kun Lydia äänsi joitain sanoja väärin kotikoulussa.

Pahoinpidellyt tytöt adoptoitiin Afrikasta. Pidätettyjen Kevin ja Elizabeth Schatzin biologiset lapset ovat ilmoittaneet, että kasvattajilla oli No Greater Joyn kaltainen näkemys lasten kasvattamisesta. Kaikkia lapsia oli pidetty kurissa ruoskimalla heitä kumiletkulla.

Syyttäjä Mike Ramsey muistuttaa, ettei ole vielä varmaa vieralivatko vanhemmat kyseisillä nettisivuilla, eikä No Greater Joy suosittele lasten pahoinpitelyä. Oikeudenkäynti alkaa kahden viikon kuluttua.

1 comment:

Anonymous said...

No Greater Joyn sivulta oleellinen sisältö: "Their first argument against Biblical discipline is to call it punishment. The Bible calls it chastisement with a rod. We call it training."

Näin näppärää se on, väkivalta voi koitua pelkästään uhrin hyväksi, jos tekoa kutsutaan koulutukseksi. Aikamoinen kiertoilmaus.