27.2.11

Daavid VS Gol... kreationismi

Louisianan osavaltiossa äänestettiin Louisiana Science Education Actin puolesta vuonna 2008. LSEA takaa entistä paremman luonnontieteiden koulutuksen osavaltiossa. Opettajilla on mahdollisuus opettaa lapsille tieteellisten teorioiden kriittistä tarkastelua, loogista analyysiä ja objektiivista keskustelua. Kuin pienenä sivuhuomautuksena lakitekstissä mainitaan, että opettajilla on oikeus tuoda luokkaan täydentävää *vinkkaa silmää* opetusmateriaalia.

Tieteellisen ajattelun edistämistä kouluissa? Varmasti tuo laki oli tieteellisten järjestöjen sponsoroima. Ei ihan.

The Society for Integrative and Comparative Biology perui prostestina kokouksensa New Orleansissa tänä vuonna. Pari muutakin tiedemiesten järjestöä on kommentoinut, että LSEA huonontaa opetuksen laatua, sillä se mahdollistaa kreationistien tuottamien materiaalien tuomisen kouluihin. Tiedemiehet sanovat, että LSEA on tieteiden vastainen.

Kuinkas sattuikaan, LSEA oli Louisiana Family Forumin ajama lakiehdotus.

Our Mission is to persuasively present biblical principles in the centers of influence on issues affecting the family through research, communication and networking.


Ja.

We believe there is no part of human experience that does not hold God’s intense interest. As Creator of humanity, He is fully and equally interested in the totality of that experience.


All science so far!

LFF protestoi voimakkaasti, kun osavaltiossa pohdittiin uusien biologian oppikirjojen hankkimista. Ostoslistalla olevat oppikirjat olivat kuulemma liian paljon evoluutioteorian puolella. Törkeää tieteen suosimista! Konservatiivit halusivat vaihtoehtoja evoluution rinnalle. Ei tietenkään puhdasta uskontoa, vaan tieteen rajoilla luistelevaa argumentaatiota. Yhtenäisen sukupuun sijasta luonnon monimuotoisuus kertoo meille puutarhasta, jossa kasvaa erilaisia sukupuita. Tuo puisto tarvitsee älykkään puutarhurin hoitamaan puiden kasvua. Ja niin edelleen.

Kampanjointia laadukkaan kouluopetuksen puolesta hoiti 17-vuotias koululainen nimeltään Zack Kopplin. Pro-evoluutiota sisältävät oppikirjat ostettiin 8 - 2 äänienemmistöllä. Paikallisissa sanomalehdissä ylistettiin Zackin toimia.

Zack jatkaa taistelua myös oppikirjakiistan jälkeen. Hän perusti Repeal Creationism -sivun. LSEA aiotaan kumota. Osavaltion senaattori Karen Carter Peterson on ilmoittanut tukevansa nuoren miehen kampanjaa. Edessä on pitkä taival, sillä LSEA on ladottu täyteen ovelaa kieltä. Paperilla se edistää opettajien oikeuksia, mutta samalla kouluissa on vähät välitetty opetusmateriaalin laadusta. Livingstonin kaupungissa kouluviranomaisista kuului kreationismia ylistäviä puheita. Uusi laki mahdollistaa heidän tulkintojen mukaan luomisopin opettamisen evoluutioteorian rinnalla.Juuri tämän takia lakiehdotukset ilmestyvät Discovery Instituten kumppaneilta tai Perinteisiä Arvoja korostavilta ryhmiltä. Ja juuri tämän takia tiedejärjestöt valittavat tämän kaltaisista lakiehdotuksista.

3 comments:

Otto said...

AD kirjoitti: "sillä se mahdollistaa kreationistien tuottamien materiaalien tuomisen kouluihin."

Hui kauhia!

Seuraavaksi varmaan pelätään, että oppimateriaalien kirjoittajat voivat olla vaikka homoja!!!

Paholaisen Asianajaja said...

Päinvastoin. Perinteisiä arvoja romuttavien mielestä juuri sellaisia kirjoittajia täytyy suosia.

Otto said...

Aivan.

Taisin vain unohtaa että heidän mielestään tasa-arvo tarkoittaa sitä että seksuaalivähemmistöt ovat kaikkein tasa-arvoisimpia. Kreationistit eivät ilmeisesti olekaan sitten niin tasa-arvoisia.