8.2.11

Quis custodiet ipsos quackidus?

Kuka vahtii puoskareita?

Suomessa tilanne on erittäin huono. Aamulehden Su/Asiat-lehdessä on Hanna Hyvärisen kirjoittama juttu vaihtoehtohoidoista ja niiden sääntelystä. Hän kokeilee kolmen vaihtoehtoterapeutin tarjontaa. Healingiä, verimikroskopiaa ja metamorfista hierontaa myydään Tampereella. Suomessa myydään vaikka mitä vaihtoehtoista tuotetta. Aina Green 8 -säteilysuojista tasapainorannekkeisiin ja syöpäsoluja tuhoaviin Zappereihin. Samoin ihmisiä parannetaan kokonaisvaltaisesti erilaisilla energia/värähtelyterapioilla.

Hyvärinen tarkastelee miten mahdolliset valitukset hoidetaan. Ne hoidetaan huonosti. Vaihtoehtohoitoja valvoo virallisesti Sosiaali- ja terveysministeriö, mutta vain terveydenhuolloksi luokiteltavien palvelujen osalta. Hoitolaitteiden myynti on epäselvempää. Työ- ja elinkeinoministeriön pitäisi hoitaa sen puolen ongelmia. Hoitaisi jos sillä olisi resursseja valvoa vaihtoehtoista maailmaa. Kuka tahansa voi aloittaa minkälaisen terapian ja pyytää palvelusta mitä tahansa hintaa. Luonnonlääketieteen Keskusliitto on vastuussa vain jäsentensä tempauksista.

Valituksia on tehty määrällisesti vähän. Se voi kuitenkin johtua siitä, etteivät ihmiset tiedä minne valituksia pitäisi lähettää. Aina ei edes ole paikkaa minne niitä voisi postittaa.

"Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira puuttuu hoitovirheisiin vain silloin, kun virheen on tehnyt terveydenhuollon ammattihenkilö nimenomaan terveydenhuollon ammattihenkilönä."


Matti meikäläinen pääsee kuin piski veräjästä, kunhan ei väitä parantavansa tauteja tai olevansa mukana terveydenhuollossa. Kiertoilmaus "immuunijärjestelmän vahvistamisesta" on yleinen tapa turvata terapeutin selusta. Valvonta puuttuu täysin sieltä missä sitä kaivattaisiin eniten. Onneksi eduskunnassa on hiljalleen etenemässä Sosiaali- ja terveysministeriön ehdotus vaihtoehtohoitojen sääntelystä. Sitä odotellessa tarkkailen mitä kaikkea maailmalla tapahtuu.

Tammikuun aikana selvisi, että Romaniassa otetaan ennustajien työpanos vakavasti. Ennustajat, meediot ja muut vaihtoehtokommunikoijat päivitettiin laillisiksi töiksi. Samalla ne asetettiin verotettavaksi tuloksi. Tämä ei miellyttänyt kaikkia ennustajia. Romanian päättäjät saivat kuitenkin päähänsä vielä paremman idean. Verojen lisäksi ennustajien työsuorituksille määrätään tiukat vaatimukset.

Uusi noitalaki: Vankilaan, jos povaus on täyttä potaskaa

Excellent! Pieleen menneet ennustukset tarkoittavat pieleen mennyttä työtä. Noidat puolustavat erehtymisen mahdollisuutta. Ei ole noitien vika jos kortit ilmoittavat väärän ennustuksen.

Kiitos vinkistä herrasmies Martikaiselle.

Loppuun tärkeä tiedote Power Balace-tasapainorannekkeiden valmistajalta. Hologrammitarran maailmanlaajuinen suosio on poikinut väärentäjiä. Nyt tarkkana, pojat ja tytöt. Markkinoille on vyörynyt väärennettyjä tasapainorannekkeita!

Due to the worldwide success of the Power Balance product and brand, there are a number of unscrupulous companies and individuals who are exploiting this by importing, marketing and selling counterfeit Power Balance products in the UK and Ireland. This ranges from online websites and auction sites, to high street retailers and people selling at markets, shows and even high profile exhibitions.


Each Power Balance country are doing their utmost to combat this counterfeit trade and below are some guidelines for both the consumer and trade customers as well as exhibition organisers.


Varoittava esimerkki väärennetystä hologrammitarralla varustetusta muovihihnasta on mm. se, että rannekkeen hinta on aivan liian edullinen.

In general if you are offered one for significantly less than the RRP of £29.99 then there is likely to be something wrong. Even if they say it is a ‘special show price’ please be wary


Eikä siinäkään vielä kaikki. Power Balance korostaa miksi väärennöksiä pitää välttää.

It is important to remember that the majority of the counterfeit products DO NOT WORK and we can identify a fake in seconds


Leinivaaran ironia-mittari sai pienen ylikuormituksen.

4 comments:

RH said...

Juu, olihan noita hologrammitarroja erilaisissa ja -värisissä rannekkeissa sun muissa tarjolla ainakin Äänekosken Ale-Makasiinissa vuodenvaihteessa. Ne oli paljon kivemman näköisiä ja halvempia kuin "aidot" :)

Ötöpesän jengi said...

Miksi Hyvärinen ei kokeillut trepanaatiota? Ehkä sitä ei ole täällä saatavilla?

http://www.youtube.com/watch?v=GYOOuaXzxEk

Eero said...

Jaksaisikohan kukaan järjestää rannekkeen maahantuojille sokkotestiä sen oman ja feikim rsnnekkeen tunnistamisesta? Olisi kiva vähintään kuulla selitykset miksei maahantuoja suostu testin osalistumaan ;)

Paholaisen Asianajaja said...

Eerolla välähti. Ongelma on kuitenkin siinä, että saa jonkilaisen vastauksen maahantuojilta.