6.2.11

DADT tuli, sotilaspapit lähdössä

Yhdysvaltojen puolustusvoimat muuttuivat homoseksuaalit hyväksyväksi paikaksi, kun poliitikot äänestivät Don't Ask, Don't Tell-lain kumoamisen puolesta. Eli ei-heterot saavat jatkaa palvelustaan armeijassa ilman heteroiksi tekeytymistä. Homoseksuaalisuuden avoin sietäminen on kuitenkin joillekin aivan sietämätöntä. Puolustusvoimien piruntorjuntapattereissa evankeliset sotilaspapit pohtivat tulevaisuutta. Entistä useampi on uhoamassa, että he lähtevät pois jos homoja ei saa avoimesti tuomita syntisiksi eikä heitä muka saisi enää syrjiä.

Support Plan for Implementation-paperissa puolustusvoimat asettavat ohjeet niille sotilaspapeille, jotka eivät kykene palvelemaan ei-heterojen rinnalla. Kappalaiset ja muut uskonsoturit voivat anoa eroa palveluksesta. Käytännössä se tarkoittaa sotilaspappien uskonvapauden rajoittamista. Vuoden aikana useampi uskossaan väkevä sotilaspappi voi lähteä lätkimään. Ja sehän on vain hyvä asia, sillä vuosikausia puolustusvoimien sisällä jatkunut evankelisointi jäisi vähemmälle. Fundamentalistit ovat toruneet jopa ns. tapakristittyjä, sillä heillä ei ole tarpeeksi vahva vakaumus. Eniten valituksia uskonnollisesta syrjinnästä tuleekin kristityiltä, jotka valittavat toisista kristityistä.

4 comments:

Tomi said...

Syntyy varmaan hirveä pakokauhu, kun papit lähtee armeijasta.
En keksi ainuttakkan muuta ryhmää, jotka olsivat pappeja tärkeämpiä armeijassa.

Sähis said...

Tomi: Niin mutta kohta se armeijan väki alkaa tappaan ihmisiä, kun pappien määrä vähenee.

John McCain varmaan pyörii haudassaan tämän päätöksen takia.

Ähläm Sähläm said...

Fundisten harjoittaman homoseksuaalien vainon kieltäminen on uskonnollista vainoa. Uskonnonvapaus on siis sitä, että seksuaalivähemmistöjä on saatava syrjiä, kun sille löytyy perustelut uskonnosta.

Äärimmilleen vietynä tämä ajatus tarkoittaa sitä, että muslimiterroristien ajojahti on uskonnollista vainoa. Muslimiterroristit vain toteuttavat uskonnonvapautta terrorisoidessaan. Who am I to judge?

Jim van Beam said...

Tämä näyttäisi sopivan tähän:
Jesus & Mo