14.2.11

Jerusalemin UFO-huijaukset

Jerusalemissa kuvattuja ufo-videoita on tarkasteltu tarkasti parin viikon ajan. Neljä videota tarkoittaa neljää kuvakulmaa, joissa kaikissa näkyy Kalliomoskeijan päällä maleksiva valopallo. Näin väkevä vahvistus toisiaan tukevilla videoilla saa varmasti epäilijät juoksemaan karkuun! Videoita on kommentoitu kriittisesti ympäri Internettiä. Kokonaisuuden kannalta videot eivät onnistu vakuuttamaan. Lähes kaikki jäljet johtavat huijaustehtaalle. Videoilla nähdään kuvankäsittelyohjelmilla (Adobe After Effects ja Motion Tile) helpoiten tuotettava valoilmiö, eli pelkkä valopallo.1) Videota Youtubeen laittaneet henkilöt ovat vieläkin anonyymejä. Sinällään outoa, jos he ovat päässeet kuvamaan aidon ja alkuperäisen videon jolla voisi päteä uutislähetyksissä. Ufo-raporttien luettavuus perustuu silminnäkijöiden tunnistamiseen.

2) On myös outoa, ettei Jerusalemin kaltaisessa miljoonakaupungissa löydy muita kyseisen valoilmiön nähnyttä kuin vain nettiin videoita ladanneet (oletetut) neljä henkilöä.

3) Pimeydessä kirkkaana hohtava ufo-valo valaisee naapurustoa. Valo ei kuitenkaan heijastu ollenkaan Kalliomoskeijan kullatusta kupolista, vaikka ufo leijailee suoraan sen yläpuolella.

4) Liikkuvan videokuvan heiluva kuva on kaikella todennäköisyydellä käsiteltyä videokuvaa. Heilunta on lisätty videoon jälkeenpäin. Vakaa kuva on helpompi käsitellä. Valoefektien lisäyksen jälkeen kuva laitetaan näyttämään enemmän käsivaralta kuvatuksi, joten vaikutelma efektien lisäysmahdollisuudesta on pieni.

Tuo heilunta paljastui videokuvan kulmia tarkastelemalla. Siellä näkyy, miten "ravistetun" kuvan ulkopuolelle jäävät tyhjät kohdat on automaattisesti täytetty videokuvan peilukuvalla.

Videolla näkyvä välähdys on myös lisätty jälkeenpäin. Välähdyksen luoma kirkkaus lisää videolla näkyvien kaupungin valojen kirkkautta. Kyseisen efektin tekeminen onnistuu n. viidessä minuutissa oikealla ohjelmalla.

Samoin videoiden ääniraita on editoinnin tulosta. Äänenvoimakkuus vaihtelee ja napsuu olemattomiin leikkauskohdissa.

Salaliittoteorioihin keskittyvällä Above Top Secret-foorumilla videoita aluksi puolustaneet ovat vaihtaneet mieltään. Liian moni asia videoissa on liian selvästi lisätty huijareiden toimesta. Videoiden tekijät tekevät varmasti muistiinpanoja, jotta seuraavat tuotokset olisivat entistä vakuuttavampia.

No comments: