9.2.11

Katse kattoon! Sunjoy saapui Suomeen

ThermoNordic työntää suomalaisten sähköpostiin mainoksia. Niissä kehutaan hieman oikukkaan oikeinkirjoituksen kautta mullistavaa Sunjoy- kattopaneelia.


Kattolämmitys systeemi

Säästä 30-50% lämpökustannuksista!

Vaihda kattolämmitys systeemiin

Markkinan taloudellisin lämpösysteemi 30-50% halvempi kuin muut systeemit.

Panelin tuotto on yli 93%


Laitteen toimintaperiaatetta ei selitetä sähköpostissa. Ominaisuuksia kuitenkin kehutaan näin:

Helppo asentaa seinään tai kattoon – pienin mahdollinen
kustannus – 220V

Ei vaadi palvelua, kunnossapitoa, suodatinta, vesijohdon
puhistamista tai vastaavaa.

Anttibakteerinen vaikutus, poistaa 90% viiruksista ja bakteereista.

Antaa parhaimman ilmankosteuksen.

Ei eritä vaarallisia kaasuja kuin (CO CO2), ei kuluta happia ja
ei myös anna ilmanjuoksua.

Ei myöskään ole palon tai vahingon vaaraa.

Hyväksytty suurimista arvostettuista laitoksista.

Täydellinen ECO – ei saastuneita jäänöksiä

10 vuoden takuu!


Ei vielä kovin erikoista informaatiota, mutta sitten mainoksessa kehutaan terveysvaikutteita:

1. Ehkäisee ja helpottaa korkeaa verenpainetta
2. Parentaa verenkiertoa
3. Parentaa unenlaatua
4. Vahvistaa immuuninpuolustusta
5. Helpottaa kuorsausta
6. Ehkäisee eri vanhuuden sairauksia


Vaudeville sentään! Miten tuo kattoon ruuvattava paneeli pystyy vaikuttamaan ihmisten terveyteen? Tarkistetaan toimintaperiaate ThermoNordicin kotisivulta.

Levyn sisällä on infrapunajärjestelmä. Eli laite on infrapunalämmitin. Niitä löytyy tavarataloista ja kodinelektroniikkaa myyvistä liikkeistä (20 € ylöspäin), mutta ilman terveysvaikutteisia väittämiä. ThermoNordicilla onkin SuperSpecialExtraParempi versio! Sunjoy- paneeleihin on myös asennettu hopeanano-partikkeleita. Laite tuottaa vielä kaupan päälle anionieja. Siksi halvin Sunjoy maksaa 370 euroa. Isoin paneeli maksaakin jo hieman yli tuhat euroa.

Löytyykö terveysvaikutteille mitään testattua näyttöä? Näyttö on kiven alla. ThermoNordic toteaa, että ne on kyllä testattu. Korea Institute Of Construction Materials ja Korea Far Infrared Association ovat tehneet testejä, joissa verrataan paneelin pinnalla muhivien bakteerien määrää.

All these therapeutic effects can be proved by tests, analysis and experiments conducted at renowned institutions.

Radiant panels - SUNJOY functioning are semi-permanent - they retain their therapeutic function in separate heating function, even when they do not meet the home heating function.

After long-term studies conducted in the most important institutions in the world have found their true therapeutic effect miraculous health springs.


En hallitse korean kieltä ihan täydellisesti, joten joudun nostamaan käteni ylös. Tyydyn toteamaan, että laitetta on ThermoNordicin sivuilta selviävän infon perusteella testattu kahdessa korealaisessa laitoksessa. Jos suostuu antamaan sähköpostiosoitteensa, niin pääsee latamaan tuotteen esitteitä pdf-tiedostojen muodossa. Niissä on vain kopiot erilaisista sertifikaateista, joissa tuotteen todetaan olevan erinomainen. En pysty arvioimaan testien pätevyyttä. Ainakin lopputuloksia esittelevä diplomi sanoo, että kokeessa oli mukana kontrolli. En ole aivan varma siitä, että Sunjoy:n mainitsemat korealaiset laitokset ovat "maailman tärkeimpien instituutioiden" joukossa. Mutta en olekaan insinööri.

Laitoin lyhyen ja asiallisen tiedustelun noista tutkimuslaitoksista ThermoNordicin kontaktisivun kautta. Hyvällä tuurilla saan vastauksen vielä tällä viikolla. Ehkä en.

Suuri kiitos vinkistä E. Aholalle.

2 comments:

RH said...

Tuohan on melkein järkevää mejänkieltä! Jotain muuta ku käännöskoneen tuotokset. Pitäskö ostaa kattolämmitys, niin sais niitä anioneja, ne on varmaan tosi tarpeellisia ihmiselle.

Huuhaakirjallisuudesta: Diana Cooperin uutuus "2012 ja sen jälkeen" on julkaistu :) En voi lukea, on se niin hirveetä kattoo, mutta ehkä teillä luetaan?

Paholaisen Asianajaja said...

Jos löydän sen jostakin ilmaiseksi, niin luen kyllä läpi ja naamapalmuilen vapaaehtoisesti.