3.2.11

Antti Heikkilä suosittelee vesirokkoa lapsille

Antti Heikkilä kertoo vihdoista viimein jotain konkreettista rokottamisesta. Hänen kirjoittama kommentti löytyy ajalta 3.2.2011, klo 9:36. Edellinen kirjoittaja on pohtinut vesirokkorokotteen tarpeellisuutta, johon Heikkilä vastaa:

Oikestaan osuit asian ytimeen. Rokotteita näihin arkipäivän tauteihin markkinoidaan juuri elinkeinoelämän takia. Ihmisistä viis On unohdettu se tosiasia että on parempi levätä 2-3 päivää vuoteessa jolloin suurin osa toipuu itsestään. Mutta se taas on rahan haaskausta Oikotieteä ei ole ja jos pakottaa itsensä töihin niin tauti vain pitkittyy ja pahenee. Rokotuskomplikaatioita mitätöidään sillä että että rokottamattomuus toisi enenmmän kuolemantapauksia mutta unohdetaan että nytkin iso osa kuolleista oli rokotettuja. Ihmisiä kuolee aina mitättömiltä tuntuviin sairauksiin syistä jotka ovat tuntemattomia Se ei taas tee sairaudesta yleisvaarallista. Nyt on sekoitettu termejä kun on seurannut tuota selittelyiden virtaa. Mutta Suomessa ei joudu vastuuseen sillä poliittinen ja eteenkin lääketieteen eliitti suojelee toisiaan. H1N1 asiasta on olemassa täysin erilainen näkemys mikä perustuu todellisuuteen ja kokemukseen kuin se mitä THL esittää. Heikki Peltola oli poikkeus mutta hänellä onkin näiden suteen kokemusta reaalimaailmasta muun muassa Afrikasta. Mutta kuka kuuntelee järjen änntä tässä hysterian maailmassa. Puskahan on viaton, koskahan vastuullisten silmät aukeavat


Heikkilä kirjoitti näemmä enemmän H1N1-rokotteesta. Pointti tuli kuitenkin selväksi. On turhaa rokottaa, jos taudista toipuu parissa kolmessa päivässä. Rokottamattomuuden haittoja ja seuraamuksia ei tarvitse pohtia, sillä eiväthän rokotteet edes ole 100 % toimivia. Tuo onkin aivan totta, sillä vesirokkorokotteen teho on iästä riippuen huonoimmillaan n. 70 % luokkaa. Samoin rokote ehkäisee vyöruusua samalla tai hieman paremmalla varmuudella.

Varicella-zoster virus on ihan luonnollinen herpesviruksiin kuuluva virus. Se aiheuttaa täysin luonnollisen kuumetaudin. Korkean kuumeen. Myös iholle ilmestyvät rakkulat ovat luonnollisia. Rakkuloiden tulehdukset ovat myös luonnollisia tulehduksia. Tulehtuneissa rakkuloissa muhivat bakteerit ovat luonnollisia bakteereita. Hermoratoja pitkin korviin ja silmiin levinnyt herpesvirus liikkuu luonnollisella tahdilla. Samoin komplikaationa ilmenevä maksatulehdus on luonnollinen maksatulehdus. Vain yksi aikuisena vesirokon sairastava neljästä sadasta päätyy sairaalaan, kun luonnollinen virus leviää keuhkoihin. Suomessa vain yksi lapsi kuolee vuodessa luonnollisella tavalla vesirokon seurauksena. Lapsien kokema halvaus on luonnollinen halvaus.

Onneksi Heikkilä varmentaa myöhemmin kantaansa vesirokkorokotteesta 03.02.2011 17:32:

Vesirokkorokote on huono ja epävarma enkä ottaisi Tosin tyttöjen on hyvä saada tauti nuorena Ennen järjsetettiin lastekutsuja kun joku sai vesirokon ja siten kaveritkin sai samalla immuniteetin. Rokote ei suojaa myöhemmän iän vesirokkolta jolloin voi syntyä sikiövaurioita. Sairastettu tauti antaa immuniteetin


Todellakin. Lastenkutsuilla on helppo todeta, että vesirokko on todella helposti tarttuva herpesvirus. Lapsena sairastettu vesirokko on lievempi kuin aikuisena sairastettu. Vesirokko johtaa harvoin sairaalavierailuun. Huisa enemmistö lapsista toipuu täysin.

Rokote suojaa lapsia tehokkaimmin n. kymmenen vuoden verran rokottamisen jälkeen. Kaksi annosta antaa 98.3 % suojan. Rokotetut lapset voivat sairastaa vesirokkoa, mutta se on rokon lievempää muotoa. Heikkilä on oikeassa siinä, että rokote on epävarma. Se ei ole täysin toimiva. Joten vesirokkorokotteella voidaan vain vähentää vesirokon seurauksia. Esim. Yhdysvalloissa vesirokko ei kadonnut kokonaan rokotteen käyttöönoton jälkeen. Sen yleisyys vain väheni n. 70 - 80 prosenttia.

Vesirokko ei ole ns. vakava tauti. Toki vyöruusu on helvetin paha vanhuksilla, mutta eihän kannata riskeerata immuunijärjestelmäänsä millään keinotekoisella rokotteella. Vyöruusua vastaan on oma rokote, joka on tarkoitettu vanhoille ihmisille. Se helpottaa oloa lieventävällä vyöruusun oireita. Se ei vaikuta kuolleisuuteen. Eikä se vaikuta positiivisesti tai negatiivisesti laumaimmuniteettiin.

Aikaisemmin Heikkilä ilmoitti, etteivät tuhkarokon ja hinkuyskän rokotteet oikeasti edes olleet/ole tarpeellisia.

Muista katsoa A-talkin jakso H1N1-rokotteesta ja narkolepsiasta.

Loppuun suositus lukea Tekniikka & Talous lehdessä ollut artikkeli hinkuyskän comebäckistä. Mukana myös Ben Goldacren kehumista. Kiitos vinkistä T. Myllyniemelle.

14 comments:

Matoisa-Lankku said...

Kyllä nyt yksi hinkuyskä menee siinä missä influenssakin, ja tervetuloa vaan tuhkarokkokin, vanha ystävämme, takaisin...

"Sairastettu tauti antaa immuniteetin"

No jaa, sairastetusta vesirokosta elimistö kun ei pääse ikinä eroon, vaan virus jää loppuelämäksi piileskelemään hermojuuriin, että miten tuon nyt sitten ottaa, onko se immuniteettia vai ei (siinä mielessä miten immuniteetti yleensä ymmärretään populaariteksteissä)? Jos haluaa lapsilleen viruksen pysyvästi hermojuuriin niin ei ku bilettämään! Me jätettiin biletykset väliin ja valittiin ne myrkyt ja epäluonnollisuus.

On tietenkin totta että rokotuksen valitessaan joutuu tavallaan "kierteeseen", koska rokotevastetta joutuu vahvistamaan uusintarokotuksilla. Aika näyttää miten vesirokon kanssa tulee toimia, mutta todennäköisesti lapsena annetut rokotteet on paras vahvistaa jossain vaiheessa. Ai miten lääkefirmojen pamput hieroo käsiään!

Olisi muuten mielenkiintoista nähdä perusrokotusten (siis lasten) kattavuus-käppyrää tämän narkkis-kohun ajalta, miten paljon se on vaikuttanut, vai onko lainkaan.

Kristiina K. said...

Pakko kommentoida myös tuohon "sairastettu tauti antaa immuniteetin" -kohtaan. Ei anna. Sen takia esim. jäykkäkouristusta vastaan rokotetaan, koska sairastettu jäykkäkouristus ei takaa ollenkaan varmaa immuniteettia.

Itse sairastin vesirokon ala-asteikäisenä, tauti meni kevyesti ohi toisin kuin monella muulla (ne itse sairautta pahemma jälkitaudit kuten virustaudeissa yleensäkin), mutta 17-vuotiaana kasvoihin puhkesi vyöruusu. Se hermojuurissa piileskelvä virus aiheuttaa sen sopivissa oloissa. Pahimmillaan kasvojen alueella se voi yltyä niin pahaksi, että silmät tulehtuvat (voi aiheutua jopa näön heikkenemistä ja verkkokalvonekroosia) ja jälkeen voi jäädä pahasti invalidisoiva jälkikiputila.

Onneksi lääkäri tunnisti rakkulat nopeasti välittämättä "vanhan ihmisen taudista" ja kallis lääkitys tepsi hyvin.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

"Hermoratoja pitkin korviin ja silmiin levinnyt herpesvirus liikkuu luonnollisella tahdilla."

Tästä tuli vahvasti mieleen entinen pomoni. Hänellä oli mennyt näkö herpeksen vuoksi toisesta silmästä. Kesken mettätöiden. Oli sitä vanhaa luonnollista sukupolvea.

Paholaisen Asianajaja said...

Heikkilän vanhojen bloggausten kommenttien läpiselaaminen kannattaa. Sieltä selviää millä tavalla Heikkilä lopulta päätyy johtopäätöksiinsä. Suurin painoarvo on lopulta anekdootit.

Minä kerron todellisuudesta ja mitä potilaat ovat kokeneet

Toisaalla Heikkilä painottaa tutkitun tiedon tärkeyttä. Mutta homeopatian kehuminen juuri potilaidenkehujen perusteella kertoo, miten hän seuloo läpi tutkittua tietoa.

Toisaalla tutkittua tietoa tönätään sivuun vedoten lääketeollisuuden rahoihin ja lääkäreiden rahanhimoon (mitkä ovat ihan oikeita ongelmia). Mutta toisaalta Heikkilän ruokaopaskirjat eivät ole ilmaisia.

Tässähän on vuoden 2011 projekti. Mutta pidän projektin yksityiskohdat toistaiseksi piilossa hihassani.

Jim van Beam said...

Tuostapa tulikin mieleen, että pitää vihdoin laskea perse penkille ja pistää Goldacren kirja tilaukseen. Sitä ei jostain käsittämättömästä syystä löydy paikallisista kirjastoista.

Anonymous said...

Hienoa, että löytyy joku, joka uskaltaa myös kyseenalaistaa Heikkilän näkemyksiä. Minusta on jo pitkään tuntunut, että hän vetää suurimman osan "tutkimustuloksistaan" suoraan hatusta. Sekin, että hänellä olisi kasapäin kokemusta kaikkien maailman eri tautien hoidosta, tuntuu hieman oudolta, jos on vuosikaudet ollut vain yksityissairaalan niksauttavana muka-ortopedina. Tulee vähän mieleen Jari Sarasvuo, joka poimii rusinat pullasta eri jenkkihöpöttäjien valistuksista. On aika helppoa olla ikuinen opponentti ja vastustaa kaikkea, mitä julkinen terveydenhuolto yrittää saada aikaiseksi.
Maku meni viimeistään siinä, kun Heikkilä alkoi kiistää ilmastomuutoksen ja arvostella Wikileaksia.

Paholaisen Asianajaja said...

En ole perehtynyt siihen mitä Heikkilän suosittelemat rasvaopit ja muut ruokavalionmuutokset oikein ovat pätevyydeltään. Syön sitä mikä maistuu hyvälle.

I’ve always had a great health care plan; I plan to someday care about my health.

- Lewis Black

Paholaisen Asianajaja said...

Anonymous kommentoi Heikkilän blogissa:


Ehkä osalle lukijoista voisi suositella, että laitettaisiin välillä vähän jäitä hattuun ja mietittäisiin asioita aina usealtakin näkökannalta, ei aina niellä koukkuineen päivineen edes Antin väitteitä, vaikka ne välillä niin mukavia olisivatkin uskoa. Tässä hyvä vastakommentti vesirokkorokotteeseen lähdeviitteineen:

http://paholaisen-asianajaja.blogspot.com/2011/02/antti-heikkila-suosittelee-vesirokkoa.html


Johon Heikkilä vastaa:


Kertomani vesirokosta on ollut aina käytäntö kunnes suuri raha astui kuvaan. Ihan sama asia kuin diabeteksen kanssa Lääkkeitä, lääkkeitä vaikka siihen ei ole perusteita kun vhh on yli 200 vuotta vanha tehokas hoito. Valinta on jokaisen oma kuten tuon paholaisen asianajankin joka ilmeisesti kuuluu skeptikko uskovaisten piiriin. Kuka tietää mitä tuokin rokote sisältää ja mitä komplikaatioita siitä seuraa ja se ei anna pysyvää suojaa missään tapauksessa eikä estä muitakaan komplikaatioita.


Viimeiset kohdat ovat ihan oikein, mutta rokotteiden sisällöt ovat luettavissa.

http://www.novaccine.com/specific-vaccines/vaccine.asp?v_id=50

Olisi myös erittäin mukava kuulla mitkä ovat "skeptikko uskovaisten piirin" teesit.

MrrKAT said...

Minä kirjoitin ja lähetin äskettäin 3. ja todennäköisesti viimeisen kerran Heikkilän blogiin tämän:

http://keskustelu.skepsis.fi/html/
KeskusteluViesti.asp?ViestiID=327058

Sillä tämä oli jo 3. kerta kun hän sensuroi kirjoitukseni sivultaan (Tuokaan ei koskaan ilmestynyt sinne). Olen kuin pysyvästi bannassa. (Tuo aiheeni liittyisi blogin 10 miljardin säästön aiheeseen aivan hyvin).

Unknown said...

Hui helvetti, voinko siis saada jonkun hirveen vyöruusun tai jopa sokeutua kun olen sairastanut vesirokon :S:S Apua, tahdon rokotteita välittömästi! Ihan oikeesti, haluan.

Sairastin vesirokon about 16-vuotiaana, oli aika rankka kokemus, vaikken mihinkään sairaalakuntoon mennytkään. Ne rakkulat ja ruvet oli pahinta, tietäähän sen nyt, teini-ikäsenä naama täynnä verisiä haavoja ja arpia pitkään sen jälkeen kun itse sairaus on muuten mennyt ohi. Opettajat katsoivat säälivästi kiikuttaessani heille poissaololappuja, eivät halunneet nähdä lääkärintodistusta koska "uskon kyllä ilmankin". -.- Naamassa ja kropassa siitä isoja arpia vieläkin. Olis ollut ihan kiva jos 1) tän olis sairastanut pois muksuna 2) olis ollu se rokote lieventämässä tätäki -.- Olis kuulunut olla varmaan kaks viikkoa pois koulusta noiden rupien sun muiden takia, mutta koska lukiossa maksimipoissaolot täyttyy jo sillä yhdelläkin viikolla, ei auttanut kuin mennä ja riskeerata tartunta muihin. -.-

Kristiina K. said...

Terveyskirjasto sannoopi:

"Vyöruusu on vesirokkoviruksen aiheuttama paikallinen infektio yleensä yhden, harvoin kahden tai useamman hermon hermottamalla alueella. Sitä on harvoin lapsilla ja nuorilla aikuisilla. Iän karttuessa vyöruusu yleistyy, ja yli 80-vuotiaista sellaisen voi saada jopa joka toinen. Jos elimistön vastustuskyky on voimakkaasti alentunut (esimerkiksi AIDS:in, muun kroonisen sairauden, solunsalpaajalääkityksen tai vastaavan muun syyn takia), tauti voi levitä koko kehoon. Vyöruusu voi uusiutua vuosienkin kuluttua. Virus jää vesirokon jälkeen piileksimään hermon juureen, josta se aktivoituu ja siirtyy hermoa pitkin ihoon."

Nuorilla ja aikuisilla harvemmin, se on oikeasti käytännössä vanhojen ihmisten sairaus. Minulla se vain jostakin syystä puhkesi vastoin kaikkia odotuksia junnuna. Rakkulat voivat tartuttaa ihmisen, joka ei ole vielä sairastanut vesirokkoa.

Monimutkainen viruskompleksi, mutta kun rokotuksista puhutaan, niin vyöruusua voi ehkäistä myös rokotteella. Sitä suositellaan 60 vuotta täyttäneille :)

http://www.zostavax.com/index.html#navigation

Anonymous said...

Arvoisa Asianajaja,
Et ole ainoa, jota Heikkilä sensuroi blogissaan. Lähetin hänen keskustelupalstalleen palautteen politiikkojen parjaamisesta, eikä sitä julkaistu. Muistutin Heikkilää siitä, että hän kuului itse Eeva Kuuskosken taustajoukkoihin, kun tästä myöhemmin MLL:stä potkut saaneesta nykyisestä Liisa Hyssälän valtiosihteeristä puuhattiin presidenttiä 1994.

Unknown said...

Haluan jakaa tämän todistuksen kanssasi
Minulle testattiin HIV POSITIVE ja CD4-luku oli 90
Ottaa erottaa minun ex ja ole ollut suhteessa 4 vuotta
Olin päättänyt pysyä yksinäisenä ja keskittyä urani ja tulevaisuuden kasvuun
Sitten HIV tulee mukaan
4 vuotta alas linja tämä oli shokki ja isku ja laitettiin meds välittömästi
Olen oppinut, ettemme voi asettua miksi ja miten ja milloin se on jo täällä kanssamme
Hyväksyin sen ristini
Yksi uskollinen päivä sain yhden todistajan, jonka yksi cynthia adams kertoi siitä, kuinka tohtori Muli Jonathan paransi hänen HIV: nsä 14-21 päivän kuluessa perinteisen afrikkalaisen kasviperäisen lääkkeen ottamisesta. Minulla ei ollut valinnanvaraa
Otin yhteyttä häneen Kun hän oli antanut lääkkeensä 14 päivän ajan, päätin tarkistaa CD4-numeroani tietää, onko lääke toimii
Huomasin, että CD4 oli 810 jatkoin huumeiden kanssa vielä 14 päivää, joten se on 21 päivää olen onnellinen nainen tänään, koska voin rohkeasti sanoa olevan HIV NEGATIVE Kaikki kiitos Dr Muli Jonathan On edelleen hieno tulevaisuus kaikille, jotka On sairastunut Älä kuole hiljaisuudessa
Todistan tänään, koska lupasin hänelle, että ilmoitan sen maailmalle, jos hän pystyy parantamaan minua Hiv
Ota yhteyttä Dr. Muli Jonataan nyt tässä sähköpostissa mulijonathanherbal@gmail.com
Whatsapp: +2349038544302
WEBSITE: https://mulijonathanherbalhome.yolasite.com

Unknown said...

Haluan jakaa tämän todistuksen kanssasi
Minulle testattiin HIV POSITIVE ja CD4-luku oli 90
Ottaa erottaa minun ex ja ole ollut suhteessa 4 vuotta
Olin päättänyt pysyä yksinäisenä ja keskittyä urani ja tulevaisuuden kasvuun
Sitten HIV tulee mukaan
4 vuotta alas linja tämä oli shokki ja isku ja laitettiin meds välittömästi
Olen oppinut, ettemme voi asettua miksi ja miten ja milloin se on jo täällä kanssamme
Hyväksyin sen ristini
Yksi uskollinen päivä sain yhden todistajan, jonka yksi cynthia adams kertoi siitä, kuinka tohtori Muli Jonathan paransi hänen HIV: nsä 14-21 päivän kuluessa perinteisen afrikkalaisen kasviperäisen lääkkeen ottamisesta. Minulla ei ollut valinnanvaraa
Otin yhteyttä häneen Kun hän oli antanut lääkkeensä 14 päivän ajan, päätin tarkistaa CD4-numeroani tietää, onko lääke toimii
Huomasin, että CD4 oli 810 jatkoin huumeiden kanssa vielä 14 päivää, joten se on 21 päivää olen onnellinen nainen tänään, koska voin rohkeasti sanoa olevan HIV NEGATIVE Kaikki kiitos Dr Muli Jonathan On edelleen hieno tulevaisuus kaikille, jotka On sairastunut Älä kuole hiljaisuudessa
Todistan tänään, koska lupasin hänelle, että ilmoitan sen maailmalle, jos hän pystyy parantamaan minua Hiv
Ota yhteyttä Dr. Muli Jonataan nyt tässä sähköpostissa mulijonathanherbal@gmail.com
Whatsapp: +2349038544302
WEBSITE: https://mulijonathanherbalhome.yolasite.com