12.2.11

Kanadan katolisissa kouluissa ei ole homoseksuaaleja

Kanadan katoliset koulut eivät kiellä gay-tukikerhoja kouluissaan, eli seksuaalisuutensa takia kiusattujen tukiryhmiä. Koulujen käytäntö on siis aivan samoilla linjoilla poliitikkojen ja virallisten sääntöjen ja lakien kanssa. Koulujen kuluja kustannetaan veronmaksajien lompakoista. Koulut eivät saa syrjiä oppilaitaan heidän seksuaalisuuden perusteella. Eli katoliset koulut ovat yllättävän vapaamielisiä. Oppilaiden tukeminen on tärkeämpää kuin moralistinen niuhotus.

Paitsi että Kanadan katoliset koulut kieltävät tuollaisten tukikerhojen perustamisen.

Xtra!-lehti otti yhteyttä kaikkiin 29 katoliseen kouluun Ontariossa. Yhdessäkään ei ole sellaisia homoseksuaalien tueksi tarkoitettuja gay-straight alliances (GSAs) kerhoja, joita kyllä löytyy sekulaareista kouluista. Opetusministeriön asettamat säännöt siitä mitä luokkahuoneissa opetetaan homoseksuaalisuudesta eivät päde katolisten koulujen luokkahuoneissa. Uskonnolliset miehet päättävät oman version opetuksesta.

Xtra! kysyi katolisen koululautakunnan varajohtaja Gerald Caseylta ovatko tukiryhmät kiellettyjä.

"No, I wouldn't say we ban them. We support student clubs that support inclusiveness, especially for students who might otherwise feel marginalized. But all our clubs must, however, adhere to the Catholic teachings and values,"


Johon toimittaja esitti loogisen jatkokysymyksen; onko GSA-ryhmien perustaminen sallittua?

"The answer would be no,"


Eli ryhmät eivät ole kiellettyjä, mutta niitä ei saa perustaa.

Katoliset koulut sysäävät vastuun piispojen harteille. Julistuksissa puhutaan oppilaiden tasa-arvon kunnioittamisesta. Pastoral Guideline to Assist Students of Same-Sex Orientation -paperissa piispa Durocher on tietoinen siitä, ettei homoseksuaaleja oppilaita ole aina kohdeltu kunnioittavalla tavalla. Heitä on kiusattu ja syrjitty. Samaisessa paperissa annetaan ohjeita siitä miten samaan sukupuoleen vetoa tuntevia oppilaita suojellaan koulukiusaamiselta ja varsinkin homoseksiltä. Piispa tekee selväksi, että teot tai orientaatio voivat olla homoseksuaalisia, mutta oppilaat eivät ole. Kirkon opetukset myös sanelevat sen miten oppilaita neuvotaan, jos he "tuntevat vetoa samaan sukupuoleen" (eivätkä siis ole homoseksuaaleja):

"The bottom line of church teaching on gay sexual activity is simply: Don't. Ever. This is called lifelong abstinence, or a celibate lifestyle."


Kanadan katoliset koulut aiheuttivat pienen kohun kieltäessään näiden GSA-kerhojen perustemisen, sillä kommenttien joukossa tehtiin näppärä vertaus natseihin.

“We don’t have Nazi groups either... Gay-straight alliances are banned because they are not within the teachings of the Catholic Church.”


Tukikerhojen sallimista vastustettiin myös sellaisella kommentilla, jonka mukaan GSA-kerhot ovat vain sekstailukerhoja. Miksei kouluissa ole heteroseksikerhoja!?!?!

Tärkeintä on tietenkin se, etteivät vähemmistönä elävät nuoret saa tukea, tietoa ja turvaa elämänsä aikana. Someone please think of the catholics!

4 comments:

Ofelia said...

Nyt ei liity kommentti Kanadaan eikä homoseksuaalisuuteen vaan siihen homeopatiaan. Mitä tapahtui siinä Helsingissä tehdyssä yliannostustempauksessa? Onko ollut juttua missään? Olen ollut nettipimennossa kun kone hajosi...

Paholaisen Asianajaja said...

Tiedot ovat vähäisiä Helsingin tapahtumista. Ympäri maailmaa on tullut videoita itsemurhista.

http://www.youtube.com/view_play_list?p=AAB5F68533048B67

666 said...

Homoseksuaaleista tuli mieleen, että näin Nokian ja Microsoftin yhteistyön jälkimainingeissa eräs kristillisdemokraatti on löytänyt syylliset tälläiseen menettelyyn.

http://blogi.blogit.kauppalehti.fi/blog/22188

Anonymous said...

Oh somebody please think aboyt the homosexuals!