24.2.11

DADT tuli, sotilaspapit eivät lähteneet

Aikuisten miesten itkuporkumanku Don't Ask, Don't Tell -lain kumoamisesta on päässyt laantumaan. Yhdysvaltojen puolustusvoimissa palvelevien homoseksuaalien ei enää tarvitse teeskennellä olevansa heteroseksuaaleja. Muutos tuotti nikottelua fundamentalistisille sotilaspapeille. He pelkäävät sitä, etteivät saisi saarnata homoseksin syntisyydestä homoille. Jotkut jopa ilmoittivat lopettavansa palveluksen lain kumoamisen jälkeen.

Uho oli kovaa, mutta piruntorjuntapattereista ei tapahtunut massamuuttoa. The Christian Post haastatteli sotilaspappeja. Kovin moni ei ole tietoinen pois lähteneistä papeista. Ilmavoimien sotilaspapeista ei yksikään kadonnut. Laivaston christloveboateista lähti seilaamaan homofoobisimmille vesille vain yksi sotilaspappi.

Tämän lisäksi haastatellut sotilaspapit paljastivat, että he ovat keskustelleet ja auttaneet homoseksuaalien sotilaiden ongelmissa vuosikaudet. Ja jopa olleet hiljaa siitä, jotta pappien luokse tulleita sotilaita ei potkittaisi pihalle armeijasta. Samoin kristityt sotilaspapit auttavat uskonnottomia tai toisten uskontojen seuraajia.

2 comments:

Ville said...

Tuntuu olevan melkoista joukkoharhaa osaltaan mukana kirkon homovastaisuudessa..

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Aika perinteistä. Keskustelukenttä näyttää ennen lakimuutoksia tosi erilaisilta kuin jälkeen.

(1) Ennen fundikset vastusti naisten äänioikeutta, sittemmin kristityt esiintyvät tasa -arvon puolustajina jotka mahdollistivat naisten vaikutusmahdollisuudet.

(2) Ennen homoliittojen rekisteröintiä Suomesa oli polvirukoilijoita ja nimenkerääjiä että ei saataisi sellaista lakiin. Kristuksen nimessä. Nyt kaikki on "ääneen" sitä mieltä että nykytila on hyvä (mutta ei homoavioliittoja).

Sama tämän kanssa. On (1) eri kristittyjä (2) Poliittinen pelikenttä muuttuu ja on leikittävä maksimaalisen valtapelin vuoksi.