27.1.09

Ihana rokoteuutinen

Tässä sellainen tapaus jonka haluaa printata, vain jotta voi rakastella sen kanssa sängyssä.

Orac kirjoittaa italialaisesta tutkimusta. Siinä selvitettiin kymmenen vuoden viivellä miten kahta erilaista rokotetta saaneet lapset ovat muuttuneet. Kaksi rokotetta: toisessa enemmän tiomersaalia kuin toisessa. Tiomersaalissa on mukana elohopeaa. Jos tiomersaali vaikuttaa jotenkin autismin lisääntymiseen (vaikka tiedämme epidemiologisista tutkimuksista ettei tiomersaali vaikuta autismin yleisyyteen), niin suurempi määrä lisäisi autististen lasten määrää.

Tutkimuksessa otettiin selvää 1403 lapsen kunnosta neurologisilla kehitystesteillä. 697 lasta kuului suuremman tiomersaaliannoksen saaneisiin ja 706 kuului pienemmän annoksen saaneisiin. Testeissä ei löytynyt ratkaisevia eroja näidän ryhmien välillä. Havaitut erot menivät sattuman piikkiin. Yli tuhannen lapsen joukosta löydettiin yksi autistinen lapsi. Hän oli pienemmän tiomersaaliannoksen saaneessa ryhmässä. Rokotteissa oleva elohopean määrä ei siis vaikuta autismin yleisyyteen. Lapset saavat elohopeaa elimistöönsä jatkuvasti muualtakin kuin rokotteista.

Bloggauksensa lopussa Orac käsittelee erilaisia rokotevastustajien esittämiä vastalauseita.

Rokotusinfo.fi:n sivuilla on vieläkin vihjailuja rokotteiden ja autismin yhteydestä:

[B]rittitutkija Andrew Wakefieldin (5) tulosten mukaan tuhkorokkorokotuksen ja autismin välillä saattaa olla yhteys. Lääketieteellisessä yhteisössä ei kuitenkaan ole vallitsevaa näkemystä siitä, että yhteyttä olisi - toisten tutkimustulosten pohjalta myös esitetään julkilausumia, että yhteyttä ei ole.


Tuorein uutinen tiomersaalin yhteydestä autismiin ei ole vielä kerinnyt heidän Tiomersaali-uutissivulle.

Kokeilen huomenna kirjoittaa viimeiset pohdinnat Autism's False Prophets-kirjasta. Andrew Wakefieldin legendaarinen tutkimus ansaitsee syvän analyysin. Sen tarina on uskomaton. Kirja on niin tarpeellinen ja asiantunteva, että laitan sen seuraavan kilpailun palkinnoksi. Siitä lisää ensi viikolla.

Sitä odotellessa kannattaa verrata miten Age of Autism-sivulla reagoidaan italialaiseen tutkimukseen.

No comments: