28.1.09

Detoxaa kriittinen ajattelu aivoistasi

Detox. Sillä sanalla tarkoitetaan melko varmasti kehon puhdistamista kuona-aineista, raskametalleista ja myrkystä yleensä. Detox-sanaa liitetään dieeteistä jalkakylpyjen kautta kasviuutetablettien vierestä koukaten kasvoja hivellen aina hiuspohjiin asti. Kaikki suorittavat detoxia keholle. Perusideana on se, ettei ihmiskeho osaa itse poistaa kuona-aineta. Tai ei ainakaan tarpeeksi tehokkaasti. Tai osaa, mutta miksei poistaisi niitä nopeammin? Detox on käytännössä ympäripyöreä sananhelähdys, jolla voidaan saada tehokkuutta mainontaan. Veden juominen ja odottaminen (se luonnollinen ja varmasti toimiva tapa) on niin vaikeaa ja teknistä hommaa. Kehon puhdistaminen voi hoitua hauskemmallakin tavalla.

Yksi monista markkinoiduista keinoista on Detox-in-a-Box. Se helpottaa elämää monella eri tavalla:

* No calorie counting
* No Shopping
* No Cooking
* Feel Great
* Different food for each day
* Detox isn't boring with Detox in a box!

Kaikki tarvittava tehdään Sinun puolesta! Saat suoraan kotiisi tuoreen detoxaavan aterian. Painosi putoaa luonnollisella tavalla. Monipuolinen ja vähärasvainen ruoka on varmasti parempi vaihtoehto kuin pippuripihvi ja sipuliperunat tai McFatin kerrosateria. Mutta Detox-in-a-Box on jotain muuta kuin tavallinen dieetti. Se puhdistaa elimistöäsi. Mutta miten?

BBC4 Radio haastatteli Nas Amir Ahmadia (D-i-a-B:in pomo) ja tohtoria nimeltään Ben Goldacre. Vuoropuhelussa selvisi, että detox-dieettiä kehuttiin hieman yliampuvilla ominaisuuksilla. Tällä kertaa detox poistaisi kehosta mm. kadmiumia ja elohopeaa. Ahmad joutui myöntämään, ettei asiaa oltu tutkittu, mutta eihän heidän sivuilla edes väitetty niin. Mutta D-i-a-B:n sivuilla luki, että dieetti poistaisi monenlaisia raskasmetalleja.Kadmium on kirjoitettu väärin, muuten väitteet ovat aika selvät. Haastattelun jälkeen kului sata minuuttia, ja sivu päivittyi:Samalla poistui muita terveyttä edistäviä väittämiä. Nyt D-i-a-B on vain kallis tapa syödä kotona, terveellisesti.

No comments: