20.1.09

Tietyn autismitutkimuksen jatkamisesta

Autism Speaks-järjestön edustaja on eronnut tehtävistään. Alison Singer on liian jyrkästi eri mieltä Autism Speaks-järjestön autismitutkimuksen tarpeellisuudesta. Singerin mielestä kysymykset on esitetty ja niihin on vastattu. Tutkimukset osoittavat, ettei rokotteilla ole yhteyttä autismiin. Rajoitetut rahoitukset pitäisi ohjata lupaavimmille teille. Autism Speaks-järjestön mukaan tarvittaisiin vielä lisää tutkimusta rokotteiden vaikutuksista.

Singer kiteyttää olennaisen asian näin:

"Do I want to risk measles or do I want to risk autism?" That's not a good characterization. We know for a fact that the measles vaccine reduces the risk of getting measles. One choice is backed by science, one choice isn't.


Singer myös toivoo, että lehdistössä oltaisiin enemmän ihastuneita tutkijoihin eikä julkiksiin. Toisella puolella on tukenaan tieteellistä tutkimusta. Toisella ei ole. Tutkijoiden pitäisi olla rohkeampi puhuessaan toimittajille.
Newsweek

1 comment:

Anonymous said...

"Singer myös toivoo, että lehdistössä oltaisiin enemmän ihastuneita tutkijoihin eikä julkiksiin."

Julkkikset ovat kauniimpia ja he ovat parempia tarinankertojia kuin tutkijat. Paketti on tärkeämpi kuin sisältö, niin se menee.