14.1.09

Kirkko otsikoissa

Tammikuu alkoi ennätysuutisella. Kirkosta erosi melkein 50 000 sielua. Eroakirkosta.fi:n kautta voi tarkastella eroamisintoa kuin sääennusteita.

Kiihtyvä eroprosessi onkin poikinut jonkinlaista protestia kirkon suunnalta. Riihimäen kirkkoherra haluaisi toppuutella eroajien intoa aikarajoituksella. Yöllä ei saisi käyttää Eroakirkosta.fi:n palvelua. Kirkkoherra Huttunen selittää, "Väestörekisteripuolelle olisi nöyrä toivomus, että yöllä tapahtuvia nettieroja ei hyväksyttäisi. Kohta pikavippejäkään ei saa yöllä ottaa. Meillä on suuri epäilys siitä, missä mielentilassa eroaminen on tehty."

Nettipalveluja käytetään erittäin harvoin yöllä. Uskaltaisin väittää, että massat klikkaavat eroa alulle aamukahvia hörppiessä, ruokatunnin aikana tai töiden jälkeen kotona. Kirkkoherra on kyllä oikeilla jäljillä, sillä yöllä ollaan yleensä vähän erilaisemmissa mielentiloissa. Yöllä ei ole hälinää tai tekemistä. Siksi jää aikaa ajatella asioita. Tai toisaalta, juuri silloin tilataan netin kautta jotain tällaista, kuten allekirjoittanut teki.

Kirkko haluaa varmistaa, että nuoret saavat tutustua kirkon opetuksiin ja menoihin. Asiassa auttaa Lastenkirkko.fi. Esiteini ja teiniporukoita yhteenvetävä Habbo-hotelli on selvästi ollut Lastenkirkon esikuvana.

Lastenkirkko.fi on virtuaalinen kirkko. Siellä lapset voivat tutustua kirkon symboliikkaan, jänniin tiloihin, kokeilla erilaisia toimintoja, katsoa videoita, pelata pelejä, tavata ystäviä, viettää aikaa ja chattailla.

Jokaisella kävijällä on oma hahmo. Lastenkirkko.fi on interaktiivinen peli, mutta kaikkien hahmojen takana on oikea ihminen.

Pienemmät lapset voivat seikkailla lastenkirkossa yhdessä vanhempien kanssa. Voitte yhdessä tutustua kirkon eri osiin ja katsoa, mitä kaikkea jännää kirkon tiloista löytyy.

Suosittelemme, että käytte yhdessä lapsen kanssa pelin säännöt ja turvallisuusohjeet läpi, ja seuraatte aktiivisesti lapsenne pelaamista ja Internetin käyttöä yleensäkin.


Lapset oppivat miten netissä selataan ja seikkaillaan asiallisesti. Valitettavasti netti on avoin myös ääliöille. Lastenkirkko joutui sulkemaan keskustelusivunsa. Paikalle oli ilmestynyt aikuisia ateisteja, jotka kyseenalaistivat uskontoa ja käyttäytyivät rienaavasti. He joutavat bittihelvettiin.

2 comments:

Anonymous said...

Hehheh, vai sulkivat sivustinsa keskustelun takia. Onpa harmi etten itse älynnyt mennä sinne argumentoimaan. Nyt on liian myöhäistä.

Paholaisen Asianajaja said...

Ja taas:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200901198942245_uu.shtml