2.1.09

Ruusuristin Veljeskuntaa Toijalassa

Kerrassaan mainio uutinen paikallisessa lehdessä. Toijalan keskustassa oleva kokoontumistila Pirkkasali on ollut myynnissä. Ostajaksi ilmoittautui Ruusuristin Veljeskunta, eli Ancient Mystical Order Rosæ Crucis aka AMORC. Asiaa ihmeteltiin lehdessä, sillä kyseinen veljeskunta on vapaamuurareita asteen verran salamyhkäisempi. Ruusuristiläisyyden nimellä ratsastaa useampi seura. Periaate kuitenkin säilyy samana. Jokainen järjestö pitää hallussaan muinaista ja salattua tietoa. Sen voi kuitenkin oppia, kunhan suorittaa initaatio-opinnot (AMORCin versiossa tämä hoidetaan kirjekurssina). Opit ovat sekoitus esoteeristä okkultismia, henkisyyttä ja milloin mitäkin. Niiden merkityksen voi ymmärtää vasta kun on omaksunut kunkin veljeskunnan tarjoamat salaisuudet. Ruusuristiläisyyden saa näyttämään hienolta sen historia. Moni merkittävä henkilö on kuulunut ruusuristiläisten veljeskuntiin: Francis Bacon, Rene Descartes, Napoleon Bonabarte, jne.

Suomalainen suurloosi on perua Yhdysvalloissa perustetun veljeskunnan toiminnasta. Koska vuosisatojen aikana salaperäisiä veljeskuntia vainottiin, niin myös opit pidettiin tallessa jossain muualla kuin paperilla. Mysteerit välitettiin suullisesti mestarilta oppipojalle. Kun noitavainot jäivät vähemmälle, alkoivat opit tallentua myös paperille. Siksi modernissa maailmassa voidaan nauttia kirjekursseista.

Suomalaisilla sivuilla ei ole mitään tietoa kurssien hinnoista. Mutta googlen kautta selviää, että esim. Karibialla pääsee AMORCin jäseneksi erilaisilla vuosimaksuilla. 18-25 vuotiaat joutuvat maksamaan vain 131 dollaria vuodessa. Sitä vanhemmat maksavat 159 dollaria. AMORCin materiaaleista täytyy pitää visusti kiinni. Niitä ei saa lainailla ympäriinsä veljeskunnan ulkopuolelle.

1990-luvulla AMORC oli pienen draaman kourissa. Johtaja Gary L. Stewartia syytettiin kepulimeiningistä. Asiat eivät kuitenkaan edenneet oikeuteen asti. Hallintoa päivitettiin. Alkuperäinen Ylin Suurloosi lakkautettiin ja sen tilalle perustettiin uusi versio. Kaikki jäsenet eivät tykänneet siitä. Perustettiin uusi Perinteinen versio suurloosista, joka kunnioitti perustajan periaatteita.

Vuoden aikana voi avautua mahdollisuus rupatella ihan aidon Ruusuristiläisen kanssa.

4 comments:

Anonymous said...

Pientä pötypuhettakin mukana. Veljeskunnan maksut ovat selvästi kaikkien nähtävillä. Lopun jokainen suodattakoon itse. Kannattaa kuitenkin ensin ottaa itse selvää kyseisen joukkion ideologiasta ennenkuin uskoo jonkun toisen tuomitsevaan näkökulmaan. Purematta ei kannata niellä, paitsi nesteitä..

Paholaisen Asianajaja said...

Tuollahan ne hinnat oli, jäsenhakemussivulla.

http://www.amorc.fi/hakemus.htm

Unknown said...

Moi, no oletko liittynyt? Oletko siis ruusuristijäsen nyt? Miltä vaikuttaa? Kuulisin mielelläni vaikka FB ryhmässä :)

digitalbeat said...

Olen lukenut useita vuosia esoteriaa jonka jälkeen liityin jäseneksi. Sieltä tulee vihkosia joissa on erilaisia henkisiä harjoituksia, alkemiaa, metafysiikkaa yms. Paljon mielenkiintoisempi kuin esimerkiksi joku Vapaa-Ajattelijat. Tai eihän niitä oikein voi edes verrata.