3.1.09

Twilight - Houkutus (tyttöystävä pakotti)

Kävin katsomassa, vain pienen vakuuttelun jälkeen, tämän teinivampyyrileffan, eli Twilight - Houkutus. Ei ollenkaan niin huono kuin oletin. Hahmot tietenkin silkkipaperinohuita. Sankaritar ihan kaunis. Sankari/pahis ihan komea. Kirjaversiossa Edward Cullen on kuulemma aavistuksen monipuolisempi persoona (enemmän obsessiiviskompulsiivista persoonallisuushäiriöitä), eikä vain angstaava komistus. Tässä versiossa vampyyrit eivät kuole auringonvalossa, vaan heidän ihonsa on erilaisempi. Siksi vampyyrit voivat opiskella lukiossa. Ihmisen veri on parasta ravintoa, mutta vegaaniversiot kestävät villieläinten hurmeella. Vampyyriveren ominaisuuksia ei kauheasti selitellä. Veressä on jotain myrkkyä, joka levitessään muuttaa ihmisen vampyyriksi. Verenimijät kuitenkin saavat valtavan himon maistaessaan verta, joten uhri imetään kuiviin. Tällainen tyhjä kuori ei muutu vampyyriksi. Myrkky voi alkaa vaikuttamaan aivoissa asti, mutta muuttumisen voi perua kunhan vampyyriveri imetään pois. Ei siis oikein bakteeri- tai virusperäinen tartunta. Onhan huonompiakin vampyyriversioita olemassa.

Elokuvassa oli kuitenkin yksi herkkä, romanttinen ja kiihkeä kohtaus, joka teki vaikutuksen jopa minuun. Vampyyri Edwardin täytyy hillitä himonsa, mutta hän haluaa yli kaiken Bella Swania. Edward ilmestyy tyypillisesti silmänräpäyksessä Bellan huoneeseen. He asettuvat sängylle. Bella on alusvaatteisillaan ja huohottaa. Huulet värisevät erillään. Edward käskee häntä olemaan liikkumatta. Kasvot lähestyvät. Huulet hipaisevat toisiaan. Elokuvateatterin yleisössä joku mies huutaa täyteen ääneen: "Varo, sillä on herpes!"

Tuo karjaisu tuli mieleeni aivan liian myöhään. Tajusin sen olevan mitä mainion tapa kostaa lukemattomille teinitytöille. Ehkä ensi viikolla käyn toteuttamassa unelmani.

3 comments:

Anonymous said...

Kyllä! Ehdottomasti toteutat tuon unelman pikimmiten!

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Mä olisin nirhannut sen tyypin, paljain käsin ja hitaasti ja tuskallisesti. Se ois ollu niin mennyttä.