16.1.09

Ateistien bussikampanja, mutkia matkaan

Ainakin yhden bussin kohdalla. Britannian ateistit ovat kustantaneet mainoksen julkisiin busseihin. Kuljettaja näki mitä hänelle määrätyn bussin kyljessä luki:

Jumalaa ei todennäköisesti ole olemassa. Lopeta huolehtiminen ja nauti elämästä.


Kuljettaja sattui olemaan tapakristittyä kovempi tapaus. Kuljettaja Ron Heather kauhistui, meni shokkiin ja kieltäytyi ajamasta. Eikä tarjolla ollut bussia jossa ei olisi kyseistä mainosta. Hän protestoi lähtemällä töistä. Onneksi työnantaja lupasi, ettei Heatherin tarvitsee ajaa ateismipropagandaa levittävää bussia.

Heather sai shokin juuri tuon mainoksen "lohduttomuuden" takia. Hän on herkkä sielu. Pelkkä ajatus siitä ettei Jumalaa ehkä mahdollisesti ole olemassa sai aikuisen miehen pyörtymisen partaalle. Heather on varmasti joutunut useasti pulaan elämänsä aikana. Toivon hänelle kuitenkin kaikkea hyvää.

British Human Associationin johtaja Hanne Stinson ihmettelee asiaa. Hänellä on vaikeuksia ymmärtää miksi tiettyjä uskonnollisia uskomuksia omaavat ihmiset loukkaantuvat erilaisten uskomusten esittelystä.

Sitä sietääkin pohtia. Kun omaa absoluuttisen Totuuden, niin kaikki muu näyttää uhkaavalta Valheelta. Tai ehkä brittiläinen yhteiskunta ei ole valmis julkiseen uskontojen kyseenalaistamiseen.

1 comment:

paahtoleipä said...

Olette väärässä. Uskovaisiahan kiinnostaa ennen kaikkea mielipiteenvapaus jota he arvostavat. Ei heitä haittaa joku ateismin esillepano : Saavahan he itsekin julistaa kadunreunassa, ja sitä vaan pitäisi sietää.