13.1.09

Uncommon Descentissä kuohuu

Uusi Johtaja, uusi aika, entistä enemmän draamaa. Siinä IDeistien turvasatamana tunnetun Uncommon Descent-blogin nykytila. Vakiokirjoittelijoiden joukkoon on liittynyt itse Steve Fuller. Fuller on sosiologi, joka on avoimesti ID:n puolella. Hän oli IDeistien asiantuntijana Kitzmiller oikeudenkäynnissä. Lisäksi hän on kirjoittanut pari älykästä suunnittelua käsittelevää kirjaa.

Mutta kaikki UD:n vakiokommentoijat eivät ole aivan tyytyväisiä Fullerin esittämiin pohdintoihin. Esim. ex-moderaattori DaveScot pudistelee päätään Fullerin viimeisimmälle tekstille. Fuller on kirjoitellut, että IDeistien pitäisi pohtia enemmän Älyä suunnittelun taustalla:

Oh here’s something!

We should include Zen Buddhism as part of the intellectual orientation of ID.

And ID of course should also include auto repair and business administration.

Now that I think about it ID should just include the study of everything.

Thanks for making this clear to me. I guess that’s why you’re a teacher, huh?Normaalisti tuo on bännien arvoista tekstiä, mutta DaveScot on poikkeustapaus.

Toiset taas ovat ihquihastuneita Fulleriin. Jotkut ovat saaneet inspiraation tekstistä. StephenB pohtii ID:n tulevaisuutta:


In keeping with that point, why not give ID science time to find its own natural development, which may, as it turns out, provide us with a new paradigm that surpasses CSI and IC and, for all we know, tell us more about what the designer had in mind.

[Varoitus! Älä juo tai syö mitään kun luet tätä!]

This is not something that can be summoned at will. We will have to wait until fate provides us with another genius–a genius capable of standing of Behe’s and Dembski’s shoulders, building on their contributions, and maybe even correcting an error or two. We must also face that fact that, since science has never been able to provide satisfactory answers about “meaning,” it may always be so limited. One can only do so much with data.


Voisin kirjoittaa tähän jotain sarkastista, mutta se olisi aivan liian helppoa.

1 comment:

Anonymous said...

Fuller on hauska persoona. Hän on itse ateisti, eikä itse edes kannata älykästä suunnittelua (edes mitään ei-teististä versiota kai siitä). Mutta hänestä ajatus on kuitenkin sen verta hyvä, ettei sen esittämistä tule estää. Lopputuloksena on älykästä suunnittelua välillä "puolustavaa" tekstiä, josta ei aina tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa. Tuntuu, ettei Fuller aina tiedä, mistä ja mitä kirjoittaa. Mutta hauska persoona tuo Fuller kuitenkin on.