4.1.09

Expelled!in rahoittaja puhuu

Vancouver Sun on haastatellut Walt Ruloffia, Expelled!-elokuvan tuottajaa. Siinä selviää, että kohua aiheuttaneet natsiviittailut eivät olleet mikään vahinko. Niiden tiedettiin tuottavan vihastumista, mutta itse kohu olikin koko pointti. Ruloff sanoo avoimesti, että he halusivat vihastuttaa ihmisiä Expelled!-elokuvalla.

Tälle löytyy kuitenkin Ruloffin mielestä hyvä selitys. Dogmaattista tiedettä pitäisi pystyä haastamaan.

"You're supposed to question the current paradigm, the orthodoxies, of science. But we're not allowed to challenge the premises of so-called neo-Darwinism. It's crazy," Ruloff sanoo. Hän kiinnostui tiedemaailman sensuurista. Asialle voisi tehdä jotain elokuvan avulla. Haastattelussa selviää, että elokuvan ensimmäinen versio oli tieteellinen ja asiallinen:

The first version of Expelled leaned heavily on computer-generated images of cells, illustrating how their development relied on more than random mutation.

But alas, Ruloff said, "When we first watched that movie it was verrrrry boring."


Sitten mukaan heitettiin Ben Stein ja mustavalkofilmiä natseista. Mediaseksikästä menoa. Ruloff sanoo idean keskitysleirien ja darwinismin yhdistämisestä olleen Steinin.

Aivan lopussa paljastuu, että Expelled! oli kuin olikin taloudellisesti jotain muuta kuin menestys. Mutta dvd-version myynti on vielä "melko hyvä."

No comments: