19.1.10

Apua Haitiin. Oikeaa apua

Valtavasta katastrofista kärsivä Haiti saa onneksi apua. Lentokenttä on saatu toimimaan lähes siedettävällä tavalla. Tuhoutuneeseen satamaan saadaan avustuspaketteja hitaasti ja Port-au-Princen kadut ovat romun tukkimat. Asiantuntija-apua saapuu kuitenkin paikalle jatkuvasti. Lääkkeet, ruoka ja juomavesi ovat kultaakin arvokkaampaa. Apujärjestöjen edustajat joutuvat kuitenkin työskentelemään sekaannuksen ja epävarmuuden keskellä.

Onneksi paikalle saadaan parhaita avunantajia: skientologeja.

Surkea tilanne Haitissa kaipaa L. Ron Hubbardin kehittämiä menetelmiä. Volunteer Ministry on tapahtumapaikalla tutut keltaiset t-paidat päällään. Sentään heitä kuljettaneeseen lentokoneeseen otettiin mukaan sairaanhoitajia, poliiseja sekä palomiehiä jotka olivat ilmoittautuneet pelastustehtäviin Haitissa. He tietävät mitä tekevät ja osaavat auttaa. Keltapaitaiset skientologit voivat auttaa kosketusterapialla, jakamalla skientologien pamfletteja ja pitämällä mielenterveysammattilaiset kaukana maanjäristyksen uhreista.

Aikaisempien katastrofien aikana skientologit ilmaantuivat antamaan apua. Silloin tehtiin tuttua "touch assist" terapiaa 9/11 avustustyöntekijöille ja mentiin häiritsemään apua antavia psykologeja. Skientologit perustivat valejärjestön, jolla voitiin ohjata apua tarvitsevia National Mental Health ASSISTANCEn suuntaan, eikä virallisen National Mental Health ASSOCIATIONin luo.


Skientologien temput ovat vähemmistössä. Melkein kaikki muut osaavat tehdä asianmukaista avustustyöä. Haitiin lähetetään hyödyllisiä tarvikkeita. Voit antaa rahallista apua (jätä vaikka se turha dvd-boksi ostamatta tässä kuussa) suoraan hyväntekeväisyysjärjestöille, jotka hoitavat avunannon puolestasi. Näin potilaat saavat lääkkeet, janoiset juomaa ja nälkäiset ruokaa.

Tai aurinkovoimalla toimivia Raamattuja.

4 comments:

Jarkko said...

Ihmeellisiä ääniaaltoja nuo raamatut lähettävät kun kuvauksen mukaan toimivat kuun tyhjiössäkin.

Anonymous said...

http://nwohavaintoja.blogspot.com/

Ei kannata laittaa rahaa ainakaan Punaiselle ristille, mikäli uskomme Teemujazziin. Ja miksemme uskoisi?

Anonymous said...

Oikean avustusjärjestön löytämiseen kannattaa panosta. World Vision esimerkiksi toimii Suomessakin aktiivisesti myös Haitin kohdolla.

World Visioinin taustajoukout ovat kuitenkin amerikkalaisia fundamentalistikristityitä, jotka esimerkiksi kieltävät perhesuunnittelun synnillisenä. Vuohien ostaminen tukee siis äärijärjestöä.

Kirkon Ulkomaanapu on uskovaiselle monta kertaa eettisesti kestävämpi ratkaisu.

Ihmeellistä myös, että Suomen lehdet kirjoita tuon World Visionin todellisist taustoista.

Ninny said...

Ja ai että korpeaa se, että aina kun jotain katastrofaalista tapahtuu, uskikset ovat heti kärppänä paikalla tarjoamassa avustamiseksi naamioitua aivopesua: "joo, saat tästä vettä ja ruokaa ja huovan, mutta ensin sun pitää kuunnella miten hieno jeppe Jeesus on!". Arrgh. Tosi sydämellistä lähimmäisenrakkautta.