10.1.10

Mitä homeopaattien kursseilla opetetaan

Britanniassa oli virallista homeopatiakoulutusta. Sitä tarjottiin Keski Lancashiren yliopistossa. Onneksi pieni annos rationaalisuutta meni perille, joten kurssit lopetettiin. DC's Improbable Science blogin professori David Colquhoun otti selvää opetusmateriaalien sisällöstä. Se ei ollut helppo homma. Oppikirjojen luovutusta vastustettiin yliopiston toimesta. Luovutuksesta päättänyt komissio näki, ettei vastalauseissa ollut perusteita. Kirjojen saamisessa kesti kolmisen vuotta.

Jouluaattona David Colquhoun sai 13,7 kilogrammaa papereita. Hän laittoi parhaat palat esille sivulleen. Homeopaattien eettiset säännöt kieltävät väitteet tautien parantamisesta. mainoksissa ei saa ylistää homeopatiaa ylivoimaisena hoitomuotona. Tietenkin kurssin aikana opetetaan homeopatian tepsivän syöpään. Sen lisäksi sokeripillereillä hoidetaan autismia, ADHD:tä ja sydänoireita.

Tuo oli vasta ensimmäinen osa, joten tulossa on lisää näytteitä homeopaattien oppikirjoista.

Homeopaattien koulutus on toki tärkeä asia. Vain valistunut opetus takaa, että virheelliset reseptit jäävät vähemmälle. Mutta joskus homeopaatti voi antaa huonon reseptin. Tuo on huumoria.

2 comments:

Aqua Fortis said...

Tuo on huumoria.

:0
Äidinkielen opettaja käski aina antaa lukijalle löytämisen/havaitsemisen ilo.

Ne joilla skulaa hitaasti jäävät armotta jälkeen.

Ötöpesän jengi said...

Voi voi. Tuollaiseen skepsikseen ei voi auttaa muu kuin pätevän scientologin antama koneellinen suolihuuhtelu.

Puolustusvoimienkin kannattaisi siirtyä homeopatiaan. Homeopaattiset räjähteet olisivat tavallisia r-aineita tehokkaampia ja veisivät vähemmän tilaakin. Ajoneuvoissa voitaisiin käyttää homeopaattisia polttoaineita.

..ja ehkä homeopaattinen ruoka voisi ratkaista maailman nälkäongelman. Logistiikkaongelmat eivät vaivaisi.