4.1.10

Maailma loppuu, taas!

Mayakalenterin vuosi 2012 on seksikkäin ennustus tulevalle maailmanlopulle. Onneksi maailmassa on asiantuntijoita, jotka uskaltavat todeta selvän asian: Mayakalenteriin perustuva pelottelu on humpuukia.

Näin toteaa Harold Camping. Perusteluna mitä arvovaltaisin argumentti. Maailmanloppu vuonna 2012 ei perustu Raamattuun.

Camping toteaa, että maailmanloppu tulee toukokuun 21. vuonna 2011. Mies on selannut Raamattua melkein 70 vuotta, joten kyseessä ei ole mikään harrastelija. Hänellä on myös kokemusta maailmanlopun ennustamisesta, sillä aikaisempi maailmanlopun odotus meni pieleen vuonna 1994. Se johtui pienestä matemaattisesta erheestä.

Campingillä on innokkaita seuraajia. He ovat kyllästyneitä maailman menoon. Siksi maailmanloppua odotetaan kuin joulua. Eikä edes edellinen pieleen mennyt ennustus vähennä odotusta. Viisitoista vuotta sitten Loppua venannut Rick LaCasse oli Campingin seurassa, kun Lippua ei tullutkaan. Nyt hän on entistä vakuuttuneempi, että Loppu on aivan kulman takana. Nyt heillä on matemaattista todistusaineistoa suoraan Raamatusta.

The number 5, Camping concluded, equals "atonement." Ten is "completeness." Seventeen means "heaven." Camping patiently explained how he reached his conclusion for May 21, 2011.

"Christ hung on the cross April 1, 33 A.D.," he began. "Now go to April 1 of 2011 A.D., and that's 1,978 years."

Camping then multiplied 1,978 by 365.2422 days - the number of days in each solar year, not to be confused with a calendar year.

Next, Camping noted that April 1 to May 21 encompasses 51 days. Add 51 to the sum of previous multiplication total, and it equals 722,500.

Camping realized that (5 x 10 x 17) x (5 x 10 x 17) = 722,500.

Or put into words: (Atonement x Completeness x Heaven), squared.

"Five times 10 times 17 is telling you a story," Camping said. "It's the story from the time Christ made payment for your sins until you're completely saved.

"I tell ya, I just about fell off my chair when I realized that," Camping said.Onneksi meillä on vielä reilu vuosi aikaa elää tätä syntistä elämää.

5 comments:

MrrKAT said...

Jani Kaaro kirjoitti Tiede-lehdessä (se jossa aivojen kuvia) "ufo/maailmanlopun" lahkosta, joilla usko vahvistui ennusteen epäonnistumisen myötä. Ja soluttautunut sosiologi/psykologi (muist. 50-luvulla) tiesi etukäteen ennustaa niin käyvän.

Ehkä meidän skeptikoiden olisi syytä päivittää tietojamme sosiologia-psykologiasta, jos se on niin nerokas lahkolaisen
käytösennustaja ?

(Lehteni salaperäisesti kateissa joten ulkomuistista).

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Tottakai näiden sosiologisten asioiden ymmärrys vaatii psykologian lainalaisuuksien tuntemista.

Järjettömiltä tuntuvat, irrelevantit asiat, rakkauspommituksesta "mopojen kurittamiseen" muuttuvat ymmärrettäväksi.

Kun on lukenut muutaman kirjan aivopesusta, ryhmäkurista sekä ihmisen maailmankuvaan sitoutumisesta, uskontojen toiminta ei enää näytä samalta.

Kaikki on sen jälkeen selvää. Valitettavasti ymmärrettävyys ja järkevyys ovat kaksi täysin eri asiaa.

Anonymous said...

Ilmiötä nimitetään kognitiiviseksi dissonanssiksi.

-s-ara-

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

"kognitiiviseksi dissonanssiksi". Minusta laajempi. Ryhmäpaineella vahvistettuna. (Kultti-lahko-uskonto -jatkumossa kyseessä on kultti.)

Tietyllä tavalla jujuna on myös ylpeys ja identiteetin säilymiskysymys. Maailmanlopun odottaja on omasta kannastaan "enemmän kuin" -ihminen. Hän tietää jotain jota muut eivät, ja muiden nauru on Galileille nauramista.

Tästä on vaikeaa luopua. Hellii egoakin aivan käsittämättömästi.

En siksi sanoisi että "vain yksi" elementti olisi takana. Nämä jutut toimii yleensäkin "montaa kohtaa nykimällä".

Siksi uskonnot eivät näytäkään enää samalta.

Anonymous said...

tutkija oli Feisinger, sosiaalipsykologian klassikoita.