13.1.10

Etäiset Maailmat Tukholmassa

Kesäkuun 12. päivä lähden Tukholmaa kohti. Siellä järjestetään niin mahtava konsertti, ettei minun kaltainen nörtti voi jättää mahdollisuutta väliin. Vastaavaa kulttuuritapahtumaa ei koskaan järjestetä Suomen kaltaisessa junttilassa.

Distant Worlds II

Sinfoniaorkesteri soittaa Final Fantasy-pelien parhaimpia kappaleita. Nobuo Uematsun säveltämiä, tietenkin. Herra Uematsu on myös Tukholmassa, joten nimmarin saaminen on teoriassa mahdollista. Tämän lähemmäksi uskonnollista hurmosta en uskonnottomana ihmisenä taida päästä.

7 comments:

Hreathemus/NDSL said...

Erittäin suuri kiitos tuosta YouTube-linkistä. En itse ole koskaan pelannut Final Fantasy -pelejä, joten en ole myöskään tajunnut miten mahtavaa musiikkia peleihin on sävelletty, erityisesti näihin viimeisimpiin FF-peleihin. Pitää tutustua näihin tarkemmin ja jos vaikka jostain löytyisi soundtrack-levy(jä).

Pakko kuunnella tuo One-Winged Angel vielä kerran, sen verran hieno kokonaisuus!

Paholaisen Asianajaja said...

Minulla on pari virallista soundtrackiä hyllyssä. Kun tuo One-Winged Angel lähti soimaan ekan kerran FF 7 pelatessa, niin piti etsiä leukaa lattialta. Oli se sen verran vaikuttava Boss.

henwli said...

Ei. Juma. Lauta.

I think I just orgasmed a little.

Itselläni löytyy soundtrackeja hiukan enempi. Ja nuottikirjoja kitaralle ja pianolle. Ja FFVII patsaita, ja läjä pelejä ja konsolit niille. Ja kuolematon rakkaus Uematsun selkeisiin melodioihin varavaa tyyliä kohtaan. Voi tööt.

Olen juuri yrittämässä nauhoittaa omaa tulkintaa yhdestä vanhasta FF-melodiasta YouTubea varten. Pianolla en muuta oikeastaa soita kuin FF-biiseja. Piip. Piip. Tööt.

Liputliputliput...

henwli said...

Ei sattuisi Pahis kaipaamaan matkaseuraa? *räplää pankkitunnuksia ihan fiiliksissä*

henwli said...

Permanto, toinen rivi, oikea reuna. Paikkoja meni ihan silmissä jos mokoma Java-appletti piti paikkansa.

Kiitoksia teille, olisi mennyt muuten ihan ohi :)

henwli said...

Hm, kappalelistan selaaminen ei herättänyt hirmuisen suurta innostusta. Vähemmän myöhempien aikojen sentimentaalista puppua, kiitos, enemmän langenneita yksisiipisiä mankeleita, kohtalon lapsia ja varhaisvuosien leikkisiä melodioita! Draamaa ja kontrastia!

Kuitenkin, jos sovituksien tekemisessä on Uematsun vakinimiä mukana, ei valittamista. Ja itse ison U:n livenä näkeminen tulee lähimmäs uskonnollista kokemusta mitä todellakin voin käytännössä saavuttaa.

Pahoittelen kommenttipalstan omimista, liput on tulostettu ja päivän pitää jatkua :)

Paholaisen Asianajaja said...

Netissä taitaa olla vanha kappalelista. Tukholmassa paljastuu päivitetty versio, eli voi yllättää. Ja matkaseura kelpaa.