30.1.10

Homeopatiaan liittyvät yliannostukset

Tänään tehtiin erittäin huolestuttava tempaus maailmalla. Homeopatian vastustajat tekivät joukkoitsemurhan. He ostivat joukolla homeopaattisia pillereitä suoraan niitä myyvistä kaupoista. Sitten kokonaisia purkkeja kumottiin alas kurkusta. Kuolemaa halveksivaa tapahtumaa todistettiin kameroilla.

Tietenkin voimme huokaista helpotuksesta. He eivät voi kuolla pillereihin. Ellei purkki jostain syystä takerru nieluun. Homeopatian suurin plussa on siinä, ettei se toimi vaikuttavilla aineilla. Olemattomiin "potensoidut" lääkeaineet (suom. laimennettu niin paljon, ettei alkuperäistä ainetta ole enää viimeisessä pillerissä) ovat turvallisia. Plasebon paha kaksoisveli nosebo ei tepsi tämän tempauksen veijareihin, sillä he eivät usko sen edes toimivan. Siksi he eivät saa homeopatian todellista voimavaraa, eli lumevaikutusta, vaivojen parantamiseen.

Kampanjalla pyritään poistamaan homeopaattiset taikapillerit Boots-ketjun kaupoista. Teknisesti homeopaattisten pillereiden myynti ei ole huijausta, sillä niiden myyjät uskovat pillereiden oikeasti toimivan. Tosin pillereiden myyjät eivät välttämättä edes tiedä mitä homeopaattiset pillerit ovat, joten tämän kaltaiset tarinat ovat mahdollisia.

Personally, I can't see how handing out treatments for which you admit you have no evidence can be compatible with being a registered pharmacist. And as campaign members buy their pills ahead of the mass overdose tomorrow, some of the stories we're hearing are downright disturbing. One man spoke to a pharmacist explaining that he was buying pills to take part in a homeopathic overdose. The pharmacist admitted to having no idea what homeopathy was, let alone whether or not it worked, but happily sold him six bottles.


Suomennos:

"Päivää, haluan ottaa yliannostuksen näillä homeopaattisilla pillereillä."

"En tiedä mitä homeopatia on, mutta nämä purkit maksavat näin ja näin monta puntaa."

"Tässä rahat!"

"Kiitos, ja hyvää päivän jatkoa!"


Ehkä vielä tämän illan aikana kuulemme ensimmäiset uutiset yliannostukseen kuolleista ihmisistä.

Hihhii.

5 comments:

Juha Haataja said...

Suurina määrinä juotuna vesikin on myrkyllistä. Ilmeisesti 5-10 litraa päivittäin on annos joka riittää pudottamaan veren natriumpitoisuuden liian alas.

Eli olkaa varovaisia noiden homeopatialääkkeidenkin kanssa.

Aqua Fortis said...

Onkohan Suomessa mahdollisuutta saada hankittua homeopaattisia pillereitä ilman reseptiä apteekeista (ja alaikäinen)?

Just curious.

Sähis said...

Aqua: Nyt en keksi mitään syytä, miksi jotkut homeopaattiset purkit olisivat reseptien takana. Ainakaan Homeopaatikoiden resepteillä ei voi olla mitään virallista arvoa (paitsi esim. Sulkakoskella kun on myös lääkäri). En myöskään näe mitään estettä miksi, et alaikäisenä niitä saisi. Saathan alkoholitonta oluttakin kaupasta niin paljon kuin haluat ostaa.

Arvelisin kuitenkin, että suurimman kynnyksen aiheuttaa homeo.valmisteiden myyjä, ja se kuinka vahva hänen uskonsa on. Jos hän "pelkää" puolestasi, voi olla, ettei hän myy.

Paholaisen Asianajaja said...

Jotkut luontaistuotekaupat myyvät homeopaattisia pillereitä. Ei tarvitse reseptiä. Saat ostaa niin paljon kuin lompakosta löytyy pätäkkää.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Ne ei ole "aitoa homeopatiaa". Luontaistuotekaupan tabuissa on mukana sokeria, ne maistuvat hyvältä.

Homeopatialle ei reseptejä tarvita. Lainsäädäntö ja lääketieteen tyypit eivät siis näe että olisi tarve suojella asiakkaita. (Kun haitat tehojen suuruisia.)