28.5.10

Skientologien vastaisku: Anderson Cooper

Kuukausi sitten CNN:n Anderson Cooper piti viikon verran melua skientologien oudoista väkivaltatapauksista. PR-myrsky ei olisi voinut olla huonompi skientologiajärjestön kannalta. Kansainvälisissä uutisissa skientologit itse kertoivat, että heidän päämajan toimistossa pahoinpideltiin työntekijöitä usean vuoden ajan, eikä pahoinpitelyistä kerrottu poliisille. Tietenkin nyt sanotaan, että väkivaltaisuudet olivat vain ja ainoastaan nykyisten ex-jäsenten tekosia. Johtaja David Miscavige oli täysin viaton eikä tiennyt yhtään mitään pahoinpitelyistä. Jne.

L. Ron Hubbardin oppeja tarkasti noudattavat skientologit tiesivät mitä pitää tehdä.

This is the correct procedure: Spot who is attacking us. Start investigating them promptly for felonies or worse using our own professionals, not outside agencies. Double curve our reply by saying we welcome an investigation of them. Start feeding lurid, blood sex crime actual evidence on the attackers to the press. Don't ever tamely submit to an investigation of us. Make it rough, rough on attackers all the way.

"Attacks on Scientology" (25 February 1966)


Skientologiajärjestön oma tiedotusväline Freedom Magazine aloitti vastaiskun. CNN AC360 | A HISTORY OF LIES-videoissa skientologit noudattavat L. Ronia haudan takaa. Anderson Cooper ei ole ainoastaan tekopyhä vaan myös kieltäytyi tutustumasta skientologien menestystarinoista kertoviin mainoksiin. Jos jaksat katsoa tuota propagandavideota, niin näet kuinka hienoja ja kalliita rakennuksia skientologit ovat ostaneet/remontoineet (mm. Ruotsin Malmössa). 14 minuutin aikana itsevarma kertojaääni luettelee skientologien kultin uskomatonta laajentumisvauhtia maailmalla - aina välillä muistuttaen miten Anderson ei halua tutustua skientologian todellisuuteen. Freedom Magazinen suurin valitus onkin siis siinä, että ohjelmassa keskityttiin vain väkivaltasyytöksiin ja ex-jäsenten haastatteluun. Eikä kerrottu katsojille kuinka monta lähetystöä ja kirjapainoa skientologiajärjestö on avannut vuoden 2009 aikana.

JA MIKÄ KARMEINTA! CNN editoi jaksoja. Luit oikein. Cooper ei näyttänytkään kaikkea nauhoitettua puhetta. Skandaali!

11 minuutista lähtien Freedomin itkuporkumanku muuttuu oikein mahtavaksi. Kaikki ex-skientologit ovat automaattisesti valehtelijoita. Ja mielipuolia.

Videon toisessa osassa kerrotaan taas erilaisten skientologialaitosten ja -juhlien avajaisista ympäri maailmaa, joissa David Miscavige hymyilee kameroille (vieressä pormestareita tai kulttuuriministereitä). Taas Freedomin valitus on sama: Cooper ei kertonut ohjelmassaan skientologiajärjestön menestystarinoista, siis siitä että Miscavige matkusti ympäri maailmaa. Joten Miscavige ei mitenkään voinut pahoinpidellä ketään SeaOrgin päämajassa (paitsi silloin kun hän oli päämajassa vuoden 2003 lopussa).

Kolmannessa videossa kumotaan kaikki väitteet skientologien orjaleiristä. Eihän Gold Base voi olla orjaleiri, sillä sisustus on kallista ja tyylikästä. Ja työntekijöiden asuintilat ovat tasokkaiden hotellihuoneiden näköisiä. Ja heillä on uima-allas, urheilukenttiä, jalkapallokenttiä, golfkenttä. Taustalla soi jatkuva mainostelevisiomusiikki.

Vasta-argumentti on aivan järkevä, sillä eihän tyylikkäissä tiloissa voi tapahtua pahoinpitelyä. Toisaalta kukaan ei väittänyt Anderson Cooperin ohjelmassa, että Gold Base olisi sotkuinen, haiseva läävä. Ex-skientologit kommentoivat siellä tapahtuvaa henkistä ja fyysistä pahoinpitelyä.

Yksi asia kuitenkin yllättää. Skientologit eivät nosta esiin Anderson Cooperin seksuaalista suuntautumista. Ehkä siksi ettei se ole mikään salaisuus. Maineen tahriminen ei onnistu tällä vuosituhannella samalla tavalla kuin viime vuosituhannella.

3 comments:

Anonymous said...

Hauska, että Suomikin mukana videolla :)

Paholaisen Asianajaja said...

Gold Basen esittely oli mielenkiintoinen. Olen jutellut sen suomalaisen miehen kanssa, joka on ex-skientologi, ex-SeaOrg ja työskenteli Gold Basessa. Näytti minulle virallisen Suppressive Person-julistuksensa ja kansiosta valokuvia GB:n elinolosuhteista. Hieman erilaista näkymää kuin tuossa videolla. Sinällään outoa, että nämä entiset skientologit ovat niin johdonmukaisia ja tarinat tukevat toisiaan, jopa kansainvälisellä tasolla.

Paholaisen Asianajaja said...

Outoa siis siinä mielessä, jos he kaikki ovat valehtelijoita.