6.5.10

Jihadista Jeesukseen

Tohtori Ergun Caner on väkevä julistaja. Hän on löytänyt Jeesuksen sydämestään. Saarnaamista tehdään laajoille joukoille. Saarnaajien yleinen sananparsi "ennen olin ateisti" on muuttunut ajankohtaisempaan suuntaan. Caner paljastaa olleensa muslimi. Nykyinen kristinusko tuli tietenkin aidon ja parhaan uskon löytämisen kautta. Siksi saarnat tuntuvat yleisössä kovin vakuuttavilta. Caner osaa kertoa miten muslimeja kannattaa käännyttää kristityiksi.

Caner on usein kuvaillut lapsuuttaan muslimiperheessä, joka asui Turkissa. Uskonnollinen suuntautuminen oli sunnilaisuus. Hän oppi tuntemaan amerikkalaista kulttuuria television välityksellä. Alkuperäinen äidinkieli oli tietenkin arabia, jota opittiin madrassa. Erilaisten käänteiden kautta hän päätyi jihadin pariin. Onneksi Caner kuuli evankelistan julistusta. Hän löysi Jeesuksen! Hallelujaaaa! Sota siirtyi syrjään rauhan tieltä. Caner oli päätynyt ainoan älyllisesti ja moraalisesti koherentin uskonnon pariin.

Hieno tarina.

Valhetta, mutta hieno tarina.

Useampi evankelista on hämmästellyt tohtori Canerin saarnoja. Julkiset dokumentit miehen elämästä kertovat toista tarinaa. Samoin radiohaastatteluissa arabiallaan pätevä Caner on arabien korvissa siansaksaa höpisevä mies. Ehkä aksentti opittiin erilailla Turkissa? Caner ei viettänyt lapsuuttaan Turkissa. Hän muutti Yhdisvaltoihin 70-luvulla neljä vuotiaana. Hänen vanhemmat elivät Ruotsissa. Caner syntyi Ruotsissa.

Canerin reaktio on melko tuttu. Hän syyttää kriitikoitaan muslimien tukijoiksi. He eivät ole kunnon kristittyjä, jne.

Kuitenkin materiaalia Canerin menneisyydestä on kertynyt riittävästi. Edessä voi olla eroaminen Liberty yliopistosta.

2 comments:

paahtoleipä said...

Olenkin ihmetellyt että miten ne uskikset on niinkin massoina olleet ennen "ateisteja". Ihan toistuvasti törmää. Ateisteja on ennen ollut paljon vähemmän, joten on tosi vaikea uskoa kun se on ihan vakiteema.

Luota uskovaan, ne ei valehtele kun se on synti ja vääryys?

Aqua Fortis said...

Auts @ dem collapsing lies.