25.5.10

Andrew Wakefield ei ole enää tohtori

Tohtori Andrew Wakefield ei ole enää tohtori Britanniassa. Hän menetti lääkärilupansa. General Medical Councilin suorittama tutkinta Wakefieldin tekosista julkaistiin pari kuukautta sitten. Wakefield todettiin syyllistyneen mm. epärehelliseen ja vastuuttomaan toimintaan. Syytteissä oli lapsille tehtyjä tarpeettomia kokeita, joihin ei aina edes haettu eettisen lautakunnan hyväksyntää. Wakefield teki myös rokotekokeen lapsilla, merkitsemättä siitä mitään lasten tietoihin tai kertomatta lasten lääkäreille. Tuomiot napsahtivat yli 30 syytteestä. Tätä varmasti kauhistellaan Rokotusinfo.fissä.

Onneksi Wakefield itse totesi ennen tutkinnan aloittamista, että hän haluaa GMC:n tutkivan nämä asiat perinpohjaisesti. Hän ilmoitti vuonna 2004, että:

“Serious allegations have been made against me in relation to the provision of clinical care for children with autism and bowel disease, and the reporting of their disease. It has been proposed that my role in this matter should be investigated by the GMC. I not only welcome this, I insist on it and I will be making contact with the GMC personally.”


Tietenkin Wakefield on puolustanut itseään mediassa. Ei hän oikeasti syyllistynyt mihinkään rikkeisiin, eikä tietenkään MPR-rokote = autismi-tutkimuksissa ollut mitään eturistiriitaa. Salaliitto painosti GMC:tä tekemään tuomitsevan päätöksen! Hallitus salailee MPR-rokotteen turvallisuutta! Wakefield ei vaan yli kahden vuoden aikana millään kerinnyt esittämään GMC:lle vapauttavaa aineistoa.

No comments: