14.5.10

Integroidun lääketieteen rappio Britanniassa

Iso lääketeollisuus ei ole ainoa rahan perässä juokseva taho. Myös Ison lääketeollisuuden viattomaksi kaksoisveljeksi mainostettu vaihtoehtoinen lääketiede on joskus pulassa mammonan kanssa. Kuunnellessani Camilla Sherrin homeopatialuentoo huomasin perinteisen auktoriteettiin vetoamisen. Camilla totesi, että jopa Britannian kuninkaalliset tukevat homeopatiaa. Mikä onkin totta. Prinssi Charles perusti The Foundation for Integrated Health-hyväntekeväisyysjärjestön, jolla pyrittiin edistämään vaihtoehtohoitojen liittämistä osaksi oikeaa lääketiedettä. Sen johtojäseninä oli vaihtoehtohoitojen suurimpia brittiläisiä nimiä. Tavoitteet olivat selvät. Lääkäreiden pitäisi osasta tarjota potilaille täydentäviä hoitomuotoja; Akupunktiota, ajatuskenttähierontaa, yrttivoiteita sekä tietenkin homeopatiaa.

Hyväntekeväisyysjärjestön pyörittäminen ei ollut ilmaista. Järjestön kautta tehtiin lobbausta. Useampi politikko kuunteli kuinka maan terveydenhuolto korjataan integraatiolla.

Mutta horisontissa näkyi ongelmia.

The Foundation for Integrated Health-järjestön tilit eivät menneet kohdalleen. Lahjoituksia annettiin, jotta joku kirjoittaisi arvovaltaisia papereita integraation hyödyistä, mutta rahat näyttävät kadonneen joidenkin tuntemattomien henkilöiden taskuihin. Eetteriin katosi joko 150´000 tai 300´000 puntaa. Poliisi heräsi tutkimaan asiaa. Prinssi Charlesin avustaja pidätettiin epäiltynä petoksesta ja rahanpesusta. George Gray oli FIH:n rahoitusjohtaja.

Hyväntekeväisyysjärjestöjä valvovan komission lähettämät kyselyt aiheuttivat uusia ongelmia. Prinssi Charlesin henkilökohtaisten näkemysten ajamista hyväntekeväisyysjärjestön kautta ei katsottu hyvällä. Sellainen toiminta oli vasten sääntöjä. Jos ajankohtaista kirjanpitoa ei löytyisi, niin FIH suljettaisiin.

Ja niinhän siinä kävi. FIH ilmoitti lopettavansa toiminnan. Ei tietenkään minkään laillisen epäselvyyden takia, vaan tavoitteiden saavuttamisen takia!

The Trustees feel that The Foundation has achieved its key objective of promoting the use of integrated health. Since The Foundation was set up in 1993, integrated health has become part of the mainstream healthcare agenda, with over half a million patients using complementary therapies each year, alongside conventional medicine.
He väittävät, että lopetuspäätöstä harkittiin pitkään ja se on osa järjestön strategiaa, mutta samalla FIH joutuu perumaan järjestämänsä koulutustapahtuman (osallistumismaksut annetaan takaisin).

On jännittävää seurata miten Britannian vaihtoehtohoitopiirit reagoivat näinkin dramaattisiin tapahtumiin. FIH oli heidän vaikutusvaltaisin väline.

No comments: