1.7.10

Ja taas, osa 32, Pastorit pinteessä

Do as I say. Don't do as I do.


Siinä ohje kaikille moraalisille auktoriteeteille. Ilmiö toistuu uskonnosta ja uskonnottomuudesta riippumatta. Ja taas-sarjan uusin tähti on pastori Steve Gaines. Pastori on aina jyrkkä ja vaativa. Gaines olettaa, että kaikilla Bellevue baptistikirkon johtohahmoilla on moraalikompassi tiukkaan juotettuna osoittamaan Jumalaa. Kirkon liikuntaryhmää johtanut nainen joutui jättämään asemansa, kun nänestä paljastui pientä ei-heteroutta. Pesäpallojoukkueen edustaja olikin lesbo!

"Johtaminen ei ole oikeus. Johtaminen on etuoikeus" Gaines selitti. Tietenkään joukkueeseen kuuluvat lesbot tai homot eivät ole suurin uhka. Gaines muistutti, että jos joukkueessa olisi aviorikkoja tai pornoriippuvainen, niin tuomio olisi sama.

Gainesin maine ei ole kovin kirkas. Pari vuotta sitten kirkon työntekijä tunnusti syntejään pastorille. Syntilistalle kuului lapsen hyväksikäyttö. Gaines ei ilmoittanut rikoksesta viranomaisille. Ehkä se ei ollut Gainesin mielestä tarpeeksi tuore synti, sillä hyväksikäyttö tapahtui melkein kaksi vuosikymmentä sitten.

Pastori Tom Brock on saarnannut pitkään ja hartaasti homoseksuaalisuuden syntisyydestä. Myös aborttien hyväksyminen on syntiä. Homouden ja abortin hyväksyminen aiheuttanut mm. tornadoja.Jumala lähetti tornadon liberaalin evankelisluterilaisen kirkon päälle, sillä siellä oltiin hyväksymässä moraaliton meno. Brock on jöpöttävän varmasti heterouden puolella Saatanaa vastaan. Homoseksuaalisuus on "demonista energiaa."

Mutta liha on heikko. Lavender-lehden journalisti soluttautui homoseksuaalisuuden kanssa taistelevien miesten tukiryhmään. Hikoilevien jäsenten joukossa oli - kukas muu - pastori Brock. Tukiryhmä on katolisten järjestämä. Tarkoituksena varmistaa, etteivät kaapissa elävät homoseksuaalit vain erehdy elämään oikeiden halujen mukaan. Brockin ei-heterous on hänen henkilökohtainen kamppailu. Siksi toimittajan toiminta pastorin paljastamisessa herätti heti kyselyjä toimittajien eettisistä säännöistä. Se ei taas kiinnosta minua.

Samaisessa soluttaumisessa toimittaja kuuli kuinka Brock mollaa slovakialaisia mustalaisia. Kirkon saarnatuolista Brock toitottaa rasismin vastustamisen tärkeyttä. Onneksi Brock saa jatkaa saarnaamista kirkossaan. Vaikka on saarnannut etteivät homot saa saarnata kirkossa.

Tukiryhmä käyttää kahdentoista askeleen ohjelmaa:

The Twelve Steps of Courage
(taken from the Courage Handbook)

We admitted that we were powerless over homosexuality and our lives had become unmanageable.*
We came to believe that a power greater than ourselves could restore us to sanity.
We made a decision to turn our will and our lives to the care of God as we understood Him.
We made a searching and fearless moral inventory of ourselves.
We admitted to God, to ourselves, and to another human being the exact nature of our wrongs.
We were entirely ready to have God remove all these defects of our character.
We humbly asked God to remove our shortcomings.
We made a list of all persons we had harmed and became willing to make direct amends to them all.
We made the direct amends to such people whenever possible except when to do so would injure them or others.
We continued to take personal inventory and when we were wrong, promptly admitted it.
We sought through prayer and meditation to improve our conscious contact with God as we understood Him, praying only for the knowledge of God’s Will for us and the power to carry it out.
Having had a spiritual awakening as a result of these Steps, we tried to carry this message to others and to practice these principles in all our affairs.


Onneksi homokauhistelusta voi lopulta ilmestyä jotain kaunista.No comments: