21.7.10

Skientologit Twitterissä

Älä mollaa skientologiaa Twitterissä. Skientologit valvovat. Valtuutettu John Dixon käveli Lontoossa skientologien rakennuksen ohi viime vuonna. Hän twiittasi:

"I didn't know the Scientologists had a church on Tottenham Court Road. Just hurried past in case the stupid rubs off."


Pian tekstistä oli lähetetty valitus Dixonin kollegoille. Skientologit rekisteröityivät Dixonin seuraajiksi, jotta voisivat kopioida kaikki viestit talteen. Valtuutetuilla on velvollisuus käyttäytyä asiallisesti, joten Dixonin twiittaus ei ollut paikallaan. Nuhteluprosessi on käynnissä.

Kun uutinen valituksesta levisi Twitterissä, niin Dixonin twiittaus kopioitiin yhä uudelleen. #stupidscientology merkinnästä tuli trendi. Yhden miehen kommentti skientologian typeryydestä muuttui satojen ja satojen kommentoijien leukailuun skientologiakultista, avaruusolennoista ja stupidologeista. Samalla levitettiin skientologiakriittisten sivustojen linkkejä.

Skientologia ei ole oppinut mitään Tom Cruise-videosta alkaneesta kohusta. L. Ron Hubbard ei ollut tietoinen Streisand ilmiöstä.

Dixon tutustui tarkemmin skientologiaan kohun kasvaessa:

He said he did not have very strong opinions on Scientologists before the saga. "Having done some research on them, I take a harder line now," he added.


Skientologia. Sille voi tehdä jotain.Naistoimittaja puhuu jostain käsittämättömästä syystä "korruptioväitteistä" kun Dixon puhuu skientologian korruptiosta. Eivätkö toimittajat pääse käsiksi oikeussalien päätöksiin, joissa skientologiajärjestön toimia on tuomittu petoksiksi?

No comments: