9.7.10

Sana sunnuntaille: Provokaatio

Kristillisdemokraattien viestintäpäällikkö Asmo Maanselkä kommentoi Pride-paraatin aiheuttamaa kohua. Keskisuomalaisessa julkaistu teksti herätti heti huomiota. Asmo halusi vain herätellä keskustelua siitä "mistä väkivalta kumpuaa ja mitkä syyt johtavat väkivaltaiseen käyttäytymiseen." Se onkin pohtimisen arvoinen asia. Hartaana miehenä Asmo muistelee niitä asioita jotka niin monet ovat täysin unohtaneet.

Keskustelussa unohdetaan se, että Pride-paraati on myös provokaatio perinteisiä arvoja vastaan.


Aivan. Perinteiset arvot ovat ikuisesti uhattuna. Homoparaatilla haluttiin tuoda ilmi sitä huolestuttavaa tosiasiaa, että Suomessa asuu homoseksuaaleja. Ja he vaativat oikeuksia. Tasa-arvoa. Kaikkia muita sanoja, joilla meille markkinoidaan Pahuutta ja luonnottomuutta. Näiden riettaiden marssijoiden sanoma on selkeä:

Usein Priden karnevaalitunnelmassa rienataan uskonnollisia symboleja, pappeja, kirkkoja ja pyhiä kirjoituksia.


Tasa-arvo ei toteudu Suomessa, sillä heterot eivät saa lainturvaa tehdessään pilkkaa homoista.

Karnevaali antaa toki vapauden ironisoida arvoja, mutta jos vastaavasti homoseksuaalista elämäntapaa vastaan suunnattaisiin heteronormatiivinen karnevaali homoja halventavine iskulauseineen, niin tämän järjestäjät istuisivat kiven sisässä.


Aivan kuten Asmo, myös minä olen huolissani tästä ilmiöstä. Miksi enemmistö ei saa sortaa vähemmistöjä? Miksi kulkuetta kaasuttaneet nuoret pidätetään? Miksi poliisia kiinnostaa se, että SETA:n toimiston ikkunoita särjetään? Saahan uudet ikkunat kaupasta. Tietenkin Asmo tuomitsee kaiken väkivallan. Hän tarkoittikin vain periaatteiden ilmoittamista toisille ihmisille, eli ei-heteroiden perimmäistä syntisyyttä. Sitä etteivät ei-heterot kelpaa vanhemmiksi.

Miksi homojen pitää sanoa ääneen, että he haluavat oikeuksia? Käsittämätöntä.

Mutta modernina miehenä Asmo on valmis pohtimaan sitä miten tästä tilanteesta päästäisiin pois.

Jos vähemmistö sopeutuu, niin tällöin valtaväestön edustajan ei tarvitse hyväksyä vieraan uskonnon tai oudon seksuaalisen elämäntavan arvoja, mutta ei niitä silloin tarvitse vihamielisesti vastustaakaan. Ne eivät silloin uhkaa ketään.


Valitettavasi Asmo ei paljastanut miten homoseksuaalit sopeutuvat heteroiden maailmaan. Uhkaavuus ei ole ollenkaan heteroiden tunneskaalassa, jos homot pysyvät piilossa. Vaikkapa jossain... vaatehuoneessa. Tai komerossa. Kai tälle oli joku oma sana.

Rauhallinen rinnakkaiselo on mahdollista saavuttaa vain siten että marginaali ei vaadi omia arvojaan koko yhteisön arvojen perustaksi. Islamilaisesta kulttuurista tulevien on mahdotonta vaatia uimahalliin kieltoja.


Asmo on jälleen asian ympärillä. Mitä siitäkin olisi tullut, jos esim. Yhdysvaltojen rotupolitiikassa olisi alettu vaatimaan valkoihoisia ja mustia samoihin kouluihin? Varmasti jotkut olisivat protestoineet. Varmasti jotkut olisivat järjestäneet kulkueita. Varmasti jotkut olisivat joutuneet provosoitumaan. Varmasti jotkut olisivat joutuneet puolustamaan perinteisiä arvoja. Vaikkapa mellakkapoliisin ja lentävien tiiliskivien avulla. Kuka olisi sellaista halunnut?

Onneksi rotujen välinen tasa-arvo saavutettiin jollakin toisella tavalla. En nyt heti muista millä tavalla. Emme saa kuitenkaan unohtaa Asmon pääpointtia, eli homot saavat elää meidän maassa, kunhan meidän ei tarvitse olla tietoisia heidän olemassaolosta.

Marginaali ei saa tuhota perinteistä suomalaista avioliittoa, uskonnonopetusta, suvivirttä, joululauluja vaan meillä on tehtävänä säilyttää uskonnollisperusteinen perinne sekä instituutiot elinvoimaisena tuleville sukupolville.


Myös Asmo osaa pelotella... siis muistuttaa ihmiskuntaa siitä mitä tapahtuu, jos sukupuolineutraali avioliittolaki hyväksytään. Silloin heteromies ei enää mene naimisiin heteronaisen naisen kanssa. Kaikki muuttuvat sukupuolineutraaleiksi. Heteroliitot muuttuvat laittomiksi. Poliisit keskeyttävät heteroparien kirkkohäät. Tämä on totta, sillä eiväthän kristillisdemokraatit muuten varoittaisi suomalaisia asiasta.

Kaikesta huolimatta Asmo joutui Suomen liberaalien maalitauluksi. Se oli arvattavissa. Heti kun joku uskaltaa panna hanttiin homomafian ylivallalle, niin vapaiden arvojen palkkasotilaat nousevat valittamaan. Näin kävi myös Asmolle, kun ääriliberaali Päivi Räsänen ilmoitti etteivät Asmon puheet kuulu heidän puolueeseen.

Kristillisdemokraattien puheenjohtajan Päivi Räsäsen mukaan puolueen viestintäpäällikön kohua herättäneet Pride-kommentit eivät edusta puolueen virallista kantaa.


Kaikkea pyhää vihaavat ja perinteisten arvojen päälle virtsaavat saivat yliotteen Asmosta. Hänet pakotettiin pyytämään anteeksi sanojaan.

Sanon tämän aivan heterolla tavalla heteromiehenä toiselle heteromiehelle: pysy lujana, Asmo! Älä anna heidän tunkea uusia arvoja alas kurkustasi.

6 comments:

Maria said...

Äkkiseltään vois luulla tuon tyypin aivo-oksennuskirjoituksesta, että homot vaatisivat kaikkia olemaan homoja, tai olisivat jotenkin erityisen ongelmallinen tai haitallinen osa yhteiskuntaa. No, jos vähän saaais pois äänestäjiä tuoltakin sakilta niin hyvä ois. :D

Kristiina K. said...

Sen verran totean, että eihän Asmo-rakkaamme (valitettavasti "oma" kaupunginvaltuutettumme) tuomitse ollenkaan iskuja, sillä provosoijat saivat juuri sen mitä kaipasivatkin. Kuvottavammaksi asian tekee se, että nähtävästi Asmon mielestä on oikein, että kulkueessa mukana olleet lapsetkin kaipaavat väkivaltaista kohtelua. Isien synnit vissiin.

"Rauhallinen rinnakkaiselo on mahdollista saavuttaa vain siten että marginaali ei vaadi omia arvojaan koko yhteisön arvojen perustaksi."

Eihän tässä ollakaan vaatimassa mitään muuta kuin samoja oikeuksia kuin valtaväestöllä on. En voi pienessä mielessäni ymmärtää, miten tasa-arvon vaatiminen uhkaa yhteisön arvoja.

Aaaargh! Harvinaisen heikko on tämä yhteisön arvopohja, jos pienen ihmismäärän suorittama kaupungin halki käveleminen murentaa sitä (ja heteroavioliittoa).

http://www.pvponline.com/2009/11/04/drama-queen/

Saako kirjoituksesta provosoitua ja suorittaa kaasuisko Asmon kotiin, tuhria kodin seinät ja rikkoa ikkunat ja kiusata mahdollista jälkikasvua?

Anonymous said...

"Jos vähemmistö sopeutuu, niin tällöin valtaväestön edustajan ei tarvitse hyväksyä vieraan uskonnon tai oudon seksuaalisen elämäntavan arvoja, mutta ei niitä silloin tarvitse vihamielisesti vastustaakaan. Ne eivät silloin uhkaa ketään."

Tällä lausumalla Asmo Maanselkä on erittäin korkealla "Vuoden suomalainen taliban"-palkinnon ehdokaslistalla. Onneksi olkoon Asmolle!

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Itselle tuli heti mieleen se, että fundamentalistikristillisyys on suomessa vähemmistö. Siksi kaikki taivaskanavallistelu pitäisi ottaa pois.

Ja kun fundikset ei riehuisi vähemmistömielipiteineen ja yrittäisi "parantaa maailmaa" omiin näkemyksiinsä, ei tv:tä tuijottavan massankaan tarvitsisi mitenkään vihamielisesti suhtautua.

Kun ei näkyisi missään mitenkään koskaan eikä koskaan missään ikinä olisi lakipykälääkään antamassa heille mitään oikeuksia erilaisiin mielipiteisiinsä.

Mutta jos tälläisestä yhtään vihjataankaan, se on "savustamista", "vainoa".

noora said...

Homojen narsistinen mediassa patsastelu (hei kattokaa, mä oon homo ja mulla on ajatuksii!) on peestä, samoin kuin avvojohtajan patsastelu aiheen tiimoilta (milloin muuten kuulemme avvojohtajan ärähdyksen mäkkärin autojonossa tapahtuneesta viharikoksesta) mutta vielä enemmän peestä on uskovaisten läpimätä logiikka puhumattakaan siitä, että joku on ollut niin kieroutunut ja sairas, että on paiskannut loastaan nimellä Asmo.

Siis Asmo! Freud saattaisi äimistellä ilmausten Ass Mo ja Asmo yhtäläisyyksiä ja tehdä jos jonkinlaisia päätelmiä siitä, miksi Asmolla on niin suuri tarve sanoutua irti niistä, joita muiden ass erityisesti kiinnostaa.

Ei kai Asmolla ole oma pee ojassa...

Anonymous said...

Mitäs ihmettä?!

Eikö kellään tätä blogausta kommentoivista ole sen vertaa moraalia että olisi ymmärtänyt tuomita sitä kaasuiskua? Minä ainakin tuomitsen sen aina kun avaan suuni tai kirjoitan jotakin. Olen myös harkinnut iskun tuomitsevan tatuoinnin ottamista vasempaan otsaani; se on kätevä esimerkiksi tilanteissa joissa ei voi puhua ääneen.

PS. terveisiä Kristiina K.:lle