6.7.10

Jos hän vain olisi valinnut toisen nimen...

Taas sairaita uutisia maailmalta. Tietyt muslimit ottavat uskontonsa aivan liian vakavasti. Kanssaihmisten oikeudet väistyvät, jos radikaali tuntee tulleensa loukatuksi. Näin pääsi käymään Intian Keralassa, jossa yksi professori käytti kielioppikokeessa tarinaa kalastajasta, joka puhui Jumalan kanssa. Kalastajan nimi oli Muhammad. Hän ei pärjännyt, vaikka kalasti kuinka ahkerasti. Uutisista ei oikein selviä miksi koepaperissa ollut tarina loukkasi joidenkin muslimien herkkää hipiää. Ei sillä ole mitään väliä. Varmasti kokeen laatinut T J Joseph oli kirjoittanut jotain todella raivostuttavan törkeää. Eihän radikaalien tekoa voi muuten selittää.

Koulun edessä protestoitiin. Joseph joutui kiipeliin. Hänet pantiin viralta. College pyysi muslimiyhteisöltä anteeksi. Joseph pyysi anteeksi "tahatonta virhettään." Kuitenkin mies sai seuraavien kuukausien aikana uhkailuja. Joseph lähti turvaan kotikaupungista, mutta poliisi laittoi kaduille professorista Wanted-julisteita.

Lopulta Oikeus löysi Josephin. Hän oli palaamassa kirkolta sunnuntai aamuna. Joukko veitsin ja miekoin aseistautuneita miehiä kiilasi auton eteen kodin lähellä. He rikkoivat tuulilasin ja raahasivat Josephin kadulle. Josephin oikea käsivarsi leikattiin poikki. Jämät jätettiin 200 metrin päähän. Josephin äiti ja sisko seurasivat konfliktia autosta.

Intian muslimiryhmät ovat tuominneet hyökkäyksen. He vaativat pahoinpitelijöitä oikeuden eteen.

No comments: