26.7.10

Kreationismia kouluihin: Louisiana

Muistatko kun 2008 Louisianan osavaltiossa säädettiin koulujen sääntöjä? "Akateemisen vapauden" puolustajat olivat ihan vakavana sanomassa, ettei muutos mahdollista kreationismin lipsahtamista opetussuunnitelmaan.

Sen. Ben Nevers, D-Bogalusa and sponsor of the bill, said Monday that it would be unfair to label his bill as one that would pave the way for the teaching of creationism — the view that life began about 6,000 years ago in a process described in the Bible’s Book of Genesis.


Lakimuutos astui voimaan. Kouluissa pohditaan tulevaa opetussuunnitelmaa. Ja kuinkas sitten kävikään?

Livingstonissa on koulu, jonka koululautakunta haluaa jotain uutta kouluihin. Jotain jolla saadaan tasapuolinen opetus lapsille. Opintosuunnitelman johtaja Jan Benton totesi keskustelussa, että uusi laki mahdollistaa "kriittisen ajattelun ja kreationismin" opettamisen luonnontieteissä.

Lautakunnan jäsen David Tate nyökkäili: "Me annamme heidän opettaa evoluutiota lapsillemme, mutta mielestäni me kaikki täällä lautakunnassa istuvat uskomme kreationismiin. Miksi emme saa jotakuta uskonnollista opettamaan kreationismia?"

Toveri Clint Mitchell ei nähnyt ongelmaa: "Olen samaa mieltä ... ei tarvitse pelätä osoittaa joitakin evoluutioteorian virhepäätelmiä. Opettajilla pitäisi olla vapaus tarkastella kreationismia ja löytää jokin keino saada se luokkaan."

Lautakunnan johtaja Keith Martin ehdotti, että ehkäpä nyt olisi sopiva hetki miettiä uudelleen vanha päätös kreationismin jättämisestä pois opetussuunnitelmasta.

Lautakunta ei aio rynnätä täysin sokeasti korpeen. He ottavat selvää siitä onko ACLU:lla valittamista. Vaikka olisi, niin ei siitä kannata välittää. Martin huomautti, että tärkeämmät asiat painavat lautakunnan harteilla.

"The American Civil Liberties Union ja jotkut rehtoreistamme eivät olisi mielissään meihin, mutta meidän ei pitäisi murehtia ACLU:sta. On tärkeämpää, että teemme oikean päätöksen lastemme opetuksen puolesta."


Kaikki äänestivät kreationismin lisäysmahdollisuuksien tutkimisen puolesta.

Tuleeko Livingstonista seuraava Dover? Seurataan tilannetta. Ainakin paperille on taltioitu avoimet kreationismin ylistykset. Lautakunta ei selvästikään ole tietoinen edellisistä yrityksistä tunkea kreationismi laillisesti kouluihin. Varmasti lakimiehet hyssyttelevät lautakuntaa, jotta he alkavat puhumaan älykkäästä suunnittelusta, joka on aivan aikuisten oikeasti eri asia kuin kreationismi.

2 comments:

Tomi said...

Selvästihän ID ja kreationismi ovat ihan eri juttuja toinen on tiedettä ja toinen tuhansia vuosia vanhaa satua.

Harmi vaan, että ne ihmiset joiden olettaisi tukevan ID:tä eivät ymärrä tätä eroa.

Aqua Fortis said...

*You will now hear everything I say in the voice of Ian McKellen*

The war... has BEGUN!