21.7.10

Derek Acorahin seikkailut henkimaailmassa
Aistin, että Paholaisen Asianajaja bloggaa minusta.


Ison-Britannian tunnetuimpia meedioita on Derek Acorah. Hän nousi kansainväliseen tietouteen Most Haunted-televisiosarjan myötä. Nykyään Acorahilla on vannoutuneet seuraajat: Acorah Angels. Lomalukemisen lomaan tilasin BookMoochista Acorahin muistelmat, eli The Psychic Adventures of Derek Acorah-kirjan. Siinä meedio muistelee ensimmäistä näkyään, joka paljasti muorille nuoren Derekin perineen selvännäkemisen lahjan suvussa. Poika halusi kuitenkin kasvaa jalkapalloilijaksi. Palloa potkittiinkin jopa Australiassa asti. Jalkapallo sai väistyä kehon kestämisen tieltä, kun Acorah oli 32 vuotias. Tienaaminen tapahtui meediona esiintymisenä. Yksityisellä vastaanotolla Liverpoolissa Acorah sai hiljalleen laajennettua fanipohjaa. Acorah tapasi erään meditaatiohetken jälkeen henkioppaan nimeltään Sam. Sam vakuutteli, että Acorahilla on edessä mahtava ura. He ovatkin tehneet yhteistyötä siitä lähtien.

Pian Acorah kutsuttiin paikallisradioon. Yhdeksi kerraksi tarkoitettu henkihetki johtikin vakituiseen vierailuun ohjelmassa. Sieltä meedio poimittiin Psychic Livetime-ohjelman osioon.Tuolta Derek värvättiin LIVINGtv:n Most Haunted-ohjelmaan. Kirjassa kerrotaan uran ylämäestä ja hienoimmista yhteyksistä henkimaailmaan. Samoin kehutaan kuinka International Society of Paranormal Research on tutkinut Acorahin kykyjä paratieteellisesti. Harmi vain että tuohon tutkimukseen keskittyvät jutut on tätä hankkimaani kirjaa edeltävässä osassa. Ehkä saan sen joskus kouriini.

ISPR:n touhuista mainitaan kuitenkin sen verran, että Acorah oli tutkimassa Viiltäjä-Jackin uhreja Lontoon East Endissä. ISPR:n kuvaaja ja tutkijat seurasivat miten henkiopas Sam kertoi Acorahille uhrien nimet ja mahdolliset yhteydet niihin katuihin joissa he seisoivat. Tutkija toteaa, että todellakin, Acorah sanoo kahden uhrin nimet oikein: Catherine ja Elizabeth. Jotka olivat Catherine Eddowes ja Elizabeth Stride. Varmasti vaikuttava hetki kameran edessä, mutta kyseiset nimet eivät ole salaisuuksia. Ne ovat olennainen osa Viiltäjä-Jackin mysteeriä. Jos Acorah olisi valmistautunut sessioon googlauksella, niin nimet olisi saatu tietoon huomattavasti helpommalla kuin henkiolentojen hönkäyksillä. Tämä alleviivaa sitä ongelmaa, jota meedioden tutkimisessa on. He eivät helpolla paljasta sellaista tietoa, jota ei jo valmiiksi tiedettäisi. Ja kun potentiaalisesti uutta ja täsmällistä tietoa on tullut, niin sen varmentaminen on lähes mahdotonta. Eräässä Most Haunted jaksossa Derek kertoi, että ikivanhan kartanon kivilattian alla on haudattuna luuranko. Mutta suojelukohteena olevan talon remontointi ei onnistu pelkästään meedion epäilyjen perusteella.

Ai niin, saiko Acorah kuulla Samilta Viiltäjä-Jackin nimen?

Arvatkaa.

Acorah muistelee uraansa anekdoottien kautta. Lähes aina apua saanut henkilö on anonyymi ystävä, tuttava, asiakas. Muistelmissa Acorahin välittämä informaatio menee lähes aina kohdalleen. Tunnetuksi tulee myös Most Haunted-sarjaa vähemmän tunnettu Antiques Ghost Show, jossa meediot koskettelevat heille tuotuja perintokaluja. Niiden tarinat paljastuvat henkimaailman avulla ja katsojat haukkovat henkeään.Kirja on kirjoitettu Acorahin uran ollessa huipulla vuonna 2004. Saman vuoden aikana tapahtui kuitenkin jotain dramaattista Most Haunted-sarjan kulisseissa. Ohjelman uusi paranormaalitutkija O'Keefe alkoi epäillä Derekin puheita. Hän laati pienen ansan, jonka perusteella paljastui ettei Acorahin henkiopas kerro kovin luotettavaa tietoa.

Jossain vaiheessa O'Keeffe päätti testata kuinka luotettava meedio Acorah oikeasti on. Hän arveli, että meedio ottaa itse etukäteen selvää kuvattavan talon historiasta. O'Keeffe keksi anagramminimen, jonka eräs avusta mainitsisi Acorahille ennen kuvausten alkamista. Kuin sattumalta henkiolento välitti juuri tämän nimen meediolle. Acorah mainitsi sen ohjelmassa. Nimi oli Kreed Kafer, eli Derek Faker.

Testi toistettiin uudella anagramminimellä. Jälleen kerran henkiolento poimi fiktiivisen hahmon muinaisen talon historiasta. Acorah lausui toisen keksityn nimen, teeskennellen sen kuuluvan oikealla henkilölle. Rik Eedles oli anagrammi: Derek Lies.

Acorah sai siirtyä autuaammille meediomaille, eli hän sai potkut.

Nykyään hän on kiertueella ympäri saarivaltion teattereita.

Psychic Adventures of Derek Acorah oli melkein lukemisen arvoinen, vaikka ei tarjonnut viihdettä skeptikolle. Enemmän turhautumista niistä paljastuksista joita Derek tarjoilee. Eläinystävien iloksi hän vahvistaa tärkeän asian. Lemmikit pääsevät taivaaseen! Ovathan nekin Luojan luomia olentoja. Mietin vain sitä kuinka ahdasta Tuonpuoleissa on, kun vuosituhansien ajan eläneet ja kuolleet rotat, hiiret, kissat, koirat, kultakalat, mäyrät, korpit ja muut kumppanit elävät toista elämää. Derek kertoo myös miten henkiolentojen malekseminen tapahtuu täällä maallisella puolella. Henkiolennon ydin on aina vain yhdessä paikassa, joka voi olla vain sellaisilla paikoilla joissa sielu on vaeltanut eläessään. Mutta reiteille jää jämiä, joita meediot voivat aistia. Siksi samassa paikassa pidetyt sessiot eivät välttämättä ole aina samanlaisia. Sielu vaeltelee jossain muualla.

1 comment:

Kasper ystävällinen haamu said...

Derek Acorah gets possesed:
http://www.youtube.com/watch?v=yPhIhL2ngBs&feature=related

Derek Acorah Shits Himself:
http://www.youtube.com/watch?v=fo7LGHMdSuM&feature=related